választás

2018.04.12. 14:07

Az MSZP szerint nem stimmel a számadat

Budavári Kata

Nem egyezik a valasztas.hu-n és a jegyzőkönyvekben a Tolna megyei egyes számú választókerület választóinak száma Kurtyán Ferenc szerint.

Az MSZP választókerületi elnöke szerdán sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a sajtóban megjelent híreket látva kezdtek el számolni, és többféle adatot találtak. A valasztas.hu-n először 62572 főről tájékozódtak, a jegyzőkönyvek szerint viszont 61155-en adhatták le voksukat.

Ők 61473 választópolgárról tudtak a választókerületben. Kurtyán Ferenc azt mondta, jó volna tudni, miként keletkeztek vagy tűntek el szavazók, mivel alapadatról van szó, amely meghatározza egy választás törvényességét. Tájékoztatása szerint ha a jegyzőkönyv valótlan adatot tartalmaz, azt semmisnek kell tekinteni, és új választást kell kiírni.

Választási kifogásukat egy magánszemély juttatta el az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottsághoz, amelynek három napon belül kell összeülnie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!