Vélem-én

2010.12.28. 13:16

Lazuljon piko-pikoval!

Az a fránya stressz megkeseríti az életünket. Szerintem mi magyarok különösen nagyok vagyunk stresszelésben.

H. É.

Nem véletlen, hogy a betegség egyik legnevesebb kutatója, Selye János is magyar származású volt. Neki is köszönhető, hogy ma már tudjuk, de legalábbis sejtjük, hogy a fokozott idegállapot, milyen negatív hatást gyakorol a szervezetünkre. Éppen ezért megpróbálunk védekezni ellene, amihez jobbnál jobb életmód tanácsok révén segítséget is kapunk.

A minap éppen az egyik online magazint böngészve találtam rá egy módszerre, amit a hawaiiak alkalmaznak stressz ellen. Mint arról a cikk írója lerántotta a leplet, a piko-piko elnevezés egy légzésgyakorlatot takar. Az ember az egyik tenyerét a köldökére, másik tenyerét a fejére helyezi, majd belégzés közben a fejtetőn levő, kilégzés közben a köldökön levő kezére összpontosít. A ki és belégzést ötször kell megismételni.

Bevallom eleinte kételkedtem a dologban, de aztán átgondoltam, és rájöttem, én is biztosan el tudnék lazulni hasamon az egyik, a fejemen a másik kezemmel, gondosan koncentrálva a ki és belégzésre... Ja, és persze mindezt Hawai-on megejtve!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!