Sport

2014.04.14. 15:07

Parádés siker, karnyújtásnyira az aranytól az FGKC

A női NB I/B Nyugati-csoportjában a bajnoki elsőségről döntő rangadón a Szekszárdi FGKC idegenben legyőzte a Budaörs KC-t. A Gólyáknak négy meccsből kettőt kell nyerniük az aranyéremhez.

TEOL/B.L.

Fotó:

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Tabajdi Ferenc és csapata nagyszerű játékkal győzött a legnagyobb rivális otthonában (Fotó: Mártonfai Dénes)
[/caption]

NB I/B, Nyugati csoport, 22. forduló
Budaörs KC–Szekszárdi Fekete Gólyák KC 19–28 (12–14).
Budaörs, városi sportcsarnok, 1100 néző. V.: Herczeg, Südi. Budaörs: Andrási– FÖLDES K. 2, Hatala 2, Bízik 1, Kapási 1, ZSIGMOND 6, Földes V. 3. Csere: Dancs (kapus), Tápai 4 (3), Szabó A., Dublinszki, Kovács G., Németh N. Edző: Mihály Attila. Szekszárd: SCHELL– NÉMET 1, FARKAS A. 2, VASAS 14 (6), GULYA 3, FAUSZT 4, Reisch 2. Csere: Mészáros M. (kapus), Zhorela 1, NAGY SZ. 1, Grénus. Edző: Tabajdi Ferenc.
Hétméteresek: 3/3, ill. 7/6.
Kiállítások: 14, ill. 6 perc.

Az NB I/B-ben még nem látott rekordnagyságú közönség – közöttük száz szekszárdi drukker – előtt, óriási felhajtás mellett kezdődött a Nyugati-csoport rangadója. (A szpíker a SportKlub szakkommentátora, Horti Gábor volt.) Támadásban jól kezdett az FGKC, a Fauszt Éván követő emberfogással védekező hazaiak védőfalát könnyedén szétszedte a Farkas, Gulya, Vasas trió. 9–8-ig a Budaörs vezetett, onnantól a vendégek domináltak. Már az első félidő hajrájában előnyt szerzett a szekszárdi gárda (10–14).

A szünet után a kemény védekezés mellett Schell Gabriella teljesítménye is feljavult a kapuban, fokozatosan nőtt a különbség, az 53. percben már tíz góllal vezetett a Szekszárd (16–26). Mihály Attila edző csapata szétesett, a szekszárdiak higgadt örömkézilabdával szórakoztatták a nézőket. Az utolsó perceket már a sérült Farkas Anita és Fauszt nélkül játszotta végig Tabajdi edző alakulata. A meccs legjobbjának Vasas Edina bizonyult, aki – góljai mellett – ritmust adott az FGKC-támadásainak. A Gólyák előnye négy pontra nőtt a bajnoki tabellán, azaz a hátralévő négy meccsükből kettőt kell megnyerniük a bajnoki címhez. Junior: 27–19.

Tabajdi Ferenc: – Álmaimban sem gondoltam volna... Nagyon büszke vagyok csapatomra.

Bajnoki tabella, eredmények, program statisztikák itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!