Kék hírek, bulvár

2017.02.16. 21:23

Úgy megütötte a 61 éves férfit, hogy a kórházban meghalt

Halált okozó testi sértés és rablás bűntette miatt emelt vádat egy 21 éves, büntetett előéletű tolnai férfi ellen a Tolna Megyei Főügyészség.

I.I.

A vádlott 2016. július 30-án egy szekszárdi sörözőben együtt italozott egy 61éves decsi férfival, majd Decsen a presszónál folytatták az ivást. A szeszes italokra a sértett adta a pénzt, de a vádlott ment be érte a presszóba.

A már részeg férfiak ezután a sértett decsi lakóháza felé indultak, útközben azonban hangos szóváltás alakult ki közöttük amiatt, hogy a vádlott folyamatosan a sértett pénzét követelte. Egy, a háza előkertjében dolgozó férfi fel is szólította őket, hogy hagyják abba a vitatkozást és menjenek tovább. A vádlott a járdát szegélyező diófák melletti részen a pénz megszerzése érdekében először két kézzel a vállán meglökte a sértettet, majd  legalább egyszer nagy erővel ököllel arcul ütötte és kikapott a kezéből legalább 10 ezer forintot.

Az ütéstől a sértett hanyatt esett és a feje a járda betonburkolatába csapódott és azonnal elveszítette az eszméletét. Az ütéstől eltört a bal oldali járomcsontja, az eséstől pedig a bal oldali hátsó koponyagödör törését szenvedte el, valamint az ellencsapódásos mechanizmus agyzúzódást és agyvizenyőt eredményezett. A vádlott elmenekült és elbújt egy ház padlásán.

A sértettet Pécsett megműtötték, de augusztus 11-én reggel elhunyt. Halála az elszenvedett bántalmazás következtében állt be. A vádlott korábban már többször is állt bíróság előtt, lopás illetve kábítószerrel visszaélés miatt ítélték el. A fenti ügyben börtönbüntetést, közügyektől eltiltást, vagyonelkobzást szorgalmaz az ügyészség, tájékoztatott dr. Kiss Yvette, a Tolna Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!