Pincehely polgármestere független volt, idén a Fidesz–KDNP színeiben indul

Pincehely első embere, Piringer József az idei évi június kilencedikei önkormányzati választásokon nem függetlenként, hanem immár a Fidesz-KDNP színeiben indul.

Brunner Mónika

Piringer Józsefnek (a fotón) a Kapos-híd újjáépítésében is fontos szerepe volt

Fotó: Makovics Kornél

Pincehely Piringer József, Pincehely polgármestere portálunknak elárulta, hogy a június kilencedikei önkormányzati választásokon immár a Fidesz-KDNP színeiben indul a polgármesteri székért. 

– Fidesz–keresztény színekben indulok. Öt éve, 2019 óta vagyok polgármestere Pincehelynek, előtte önkormányzati képviselőként dolgoztam a településért – mondta lapunknak. 

A Nemzeti Választási Iroda adatai alapján Pincehelyen a választásra jogosultak aktuális száma 1762. Közülük 1752-en magyar állampolgárok magyarországi lakcímmel, kilencen más Európai Uniós (EU) tagállamok állampolgárai és egy huzamos tartózkodási jogosultsággal rendelkezőt, menekültet tartanak nyilván. Pincehelyen az összes megszerezhető helyi önkormányzati mandátum hét, egy a polgármesteré, hat a települési önkormányzati képviselőké. 

Piringer József portálunknak elmondta, hogy továbbra is tenni szeretne a településért, az elmúlt öt év eredményeit, beruházásait folytatni kívánja. – Úgy érzem, jó úton haladunk – mondta. 

Ismertette, hogy a közelmúltban fejeződtek be a pincehelyi óvoda és az önkormányzat épületének felújítási munkálatai. Hamarosan energetikai beruházások történnek a könyvtárban és az önkormányzat épületében. 

Mint ismert, Pincehely az újjáépített Kapos-hídnak köszönhetően került jobb gazdasági helyzetbe, 2022-ben 2,3 milliárd forintból valósult meg a beruházás, számolt be erről lapunk. 

A Magyar Építők ismertette a Kapos-híd kapcsán, hogy a Magyar Közút közel kétmilliárdos beruházását a Soltút Kft. kivitelezte. Az ünnepélyes átadón Süli János akkori tárca nélküli miniszter és Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója is részt vett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában