TV ajánló

2024.04.15. 19:00

Hátborzongató elemeket tartalmaz

A Péntek 13. című filmet tűzte műsorára hétfőn a Viasat3.

Teol.hu

Kevin Bacon, a film egyik főszereplője

Forrás: Shutterstock

A horrormozi tele van pikáns jelenetekkel, így emiatt is csak felnőtt nézőknek ajánlható. Már csak azért is érdemes ilyen késő estig fent maradni a megtekintéshez, mert a film 1980-ban készült, és minden olyan borzongató elemet tartalmaz, amelyeket a mostani időkben már csak érdeklődve szemlélünk. Tanulságos, hogy ebben a műfajban, a nyolcvanas években milyen eszközökkel élt a az amerikai film­gyártás. Igazi szabdalós horrorra készüljön a néző, aki az ilyet nem kedveli, ne is vágjon bele.

A történet az amerikai Crystal Lake táborban játszódik, ahol húsz évvel korábban meggyilkoltak egy fiatal párt. Sőt, hamarosan kiderül, hogy más is történt akkoriban. Amikor újra kinyit a tábor, és a fiatalok nyaralni indulnak, eszükbe sem jut, hogy esetleg szörnyűségek várják őket. A színfalak mögül valaki lesi őket. Ez a nyár valami egészen más lesz, mint amire számítanak. A film egyik főszerepében a még igencsak fiatal Kevin Bacon látható Jack szerepében. A film bemutatásának évében huszonkét éves volt, ez volt az egyik első filmes szerepe. Az általa alakított Jack halála az egyik legikonikusabb gyilkossági jelenet a filmtörténelemben.

Péntek 13., amerikai horror, Viasat3, 23.55

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában