olimpia

2021.07.25. 07:59

Pupp a negyeddöntőig menetelt, a vigaszágon folytathatja

Két bravúros győzelemmel kezdte olimpiai szereplését Pupp Réka, a paksiak cselgáncsozója. A negyeddöntőben ugyan vereséget szenvedett, de a vigaszágon még éremért harcolhat.

Munkatársunktól

Nem kényeztette el a sors az 52 kilogrammban szereplő Pupp Rékát, akire a nyitó fordulóban az olimpiai címvédő, kétszeres világ- és négyszeres Európa-bajnok Majlinda Kelmendi várt! A mérkőzés rendes játékidejében egyik fél sem tudott akciót elérni, viszont jelzésértékű volt, hogy Kelmendit kétszer, Puppot csak egyszer intették meg. Az Atomerőmű SE dzsúdósa aztán a ráadásban dobott vazarival megszerezte a győzelmet.

Érdekesség, hogy februárban Tel-Avivban a Pupphoz hasonlóan szintén bronzérmet szerző Kelmendi az eredményhirdetés előtt azt mondta a paksi cselgáncsozónak, úgy látja, lassan elérkezik számára az áttörés. Hát elérkezett! Méghozzá Tokióban!

Braun Ákos tanítványa a nyolcaddöntőben az amerikai Angelica Delgado, a Pánamerikai Játékok ezüstérmese ellen lépett tatamira. A tengerentúli dzsúdóssal szemben eddig is jó volt a statisztikája a paksi versenyzőnek, hiszen 2017-ben a Oberwart-i világkupán és idén a tbiliszi Grand Slamen is megverte őt. Pupp ezúttal is koncentráltan küzdött, és ippont érő látványos karfeszítéssel felülmúlta az amerikait.

„Kielemeztük Delgadót, mentem már vele, nem rossz versenyző ő sem, de több szempontból is egy kicsivel felette állok. Erre alapoztunk, az elejét megtoltam, mert bíztam benne, hogy a vége felé elfárad. Ez történt, egy pillanatra kihagyott a karfeszítés előtt, így sikerült megcsinálni. Bírom a küzdelmet, remélem kitart ez a lendület és megyünk tovább” – nyilatkozta a paksi cselgáncsozó az M4 Sporton.

Puppra az idei budapesti világbajnokság bronzérmese, Fabienne Kocher várt a négy közé jutásért. Ez az összecsapás is földharcban dőlt el, csak sajnos a svájci javára, aki leszorítással győzte le a paksiak legjobbját. Pupp a délutáni programban a vigaszágon folytathatja a küzdelmeket az idei Ázsia-Óceánia bajnokság győztesével, a dél-koreai Pak Da Szollal. Ha ezen a találkozón nyerne, akkor a folytatásban a bronzért csatázhatna.

A két versenyző eddig kétszer találkozott egymással: a dél-koreai 2018-ban az olimpiai kvalifikációs sorozatot elindító hohoti Grand Prix-n verte meg a magyar versenyzőt, míg Réka a 2019-es tokiói világbajnokságon bizonyult jobbnak, akkor a legjobb 16 közé jutásért nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!