mintha megrendezték volna

2018.04.13. 13:20

Álomdöntő kilőve az Európa-ligában és a BL-ben is

A Bayern München a Real Madriddal, a Liverpool pedig az AS Romával találkozik a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében. Az Európa-ligában Olympique Marseille-Salzburg és Arsenal-Atlético Madrid párharcokat rendeznek.

Former Ukrainian footballer and ambassador for the UEFA Champion League final in Kiev Andriy Shevchenko (R) stands alongside UEFA Deputy General Secretary Giorgio Marchetti Giorgio Marchetti during the draw for the semi-finals round of the UEFA Champions League football tournament at the UEFA headquarters in Nyon on April 13, 2018. / AFP PHOTO / Fabrice COFFRINI

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Fabrice Coffrini

A pénteki nyoni sorsoláson elhangzott, hogy az első mérkőzéseket április 26-án rendezik Marseille-ben és Londonban, a visszavágókat május 3-án játsszák Salzburgban és Madridban.

A francia és az osztrák csapat ősszel azonos csoportban szerepelt az Európa-ligában. Salzburgban a házigazdák győztek az izraeli Munas Dabbur találatával, Marseille-ben pedig gól nélküli döntetlent játszottak.

Az Arsenal és az Atlético eddig csak egyszer találkozott egymással: 2009 nyarán az Emirates Cup elnevezésű felkészülési tornán a házigazda angol csapat nyert 2-1-re, mivel Andrej Arsavin duplájára csak Pacheco tudott válaszolni.

A döntő május 16-án lesz Lyonban. A második számú európai kupasorozat győztese a következő idényben a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelhet.

Az Európa-liga elődöntőinek menetrendje:

1. mérkőzések, április 26., csütörtök:

Olympique Marseille (francia)-RB Salzburg (osztrák) 21.05

Arsenal (angol)-Atlético Madrid (spanyol) 21.05

visszavágók, május 3., csütörtök:

RB Salzburg-Olympique Marseille 21.05

Atlético Madrid-FC Arsenal 21.05

Bajnokok Ligája: Bayern-Real és Liverpool-Roma az elődöntőben

Az első mérkőzéseket Münchenben, illetve Liverpoolban rendezik.

A Bayern München-Real Madrid párosítás az európai klubfutball leggyakoribb párharca, amelynek örökmérlege teljesen kiegyenlített, mindkét csapat 11 alkalommal nyert két döntetlen mellett, a spanyolok 37, a németek 36 gólt szereztek.

Tavaly a negyeddöntőben találkozott egymással a két sztárcsapat, az első felvonáson, Münchenben 2-1-re, majd a visszavágón hosszabbítás után 4-2-re nyert a Real Madrid, Cristiano Ronaldo a két mérkőzésen öt gólt szerzett.

A Liverpool és az AS Roma játszotta a BL elődjének számító Bajnokcsapatok Európa Kupája 1984-es döntőjét, az olaszok hazai pályán végül büntetőkkel elbukták a trófeát. Érdekesség, hogy a Vörösök legveszélyesebb támadója, a Premier League- és az európai góllövőlistát – utóbbit Lionel Messivel holtversenyben – is vezető Mohamed Szalah tavaly még a Romát erősítette.

A BL-elődöntők első találkozóira április 24-én és 25-én, a visszavágókra egy héttel később kerül sor.

A finálé május 26-án lesz Kijevben.

Borítókép: A korábbi aranylabdás Sevcsenkónak ismét a rangadókra volt izzítva a keze

AFP / Fabrice Coffrini

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában