Felsőoktatási törvény

2017.07.13. 18:20

Az MSZP rendkívüli parlamenti ülés összehívását kezdeményezi

Az MSZP-frakció rendkívüli parlamenti ülés összehívását kezdeményezi annak érdekében, hogy módosítsák a felsőoktatási törvényt – közölte Ujhelyi István, az MSZP alelnöke, EP-képviselő budapesti sajtótájékoztatóján.

Az MSZP politikusa az EB döntését értékelve közölte: ha a magyar Országgyűlés és a kormány a következő egy hónapban nem ad tökéletes választ arra, miképpen módosítja a felsőoktatási törvényt, hogy az összhangban legyen az európai alapszerződéssel és joggal, akkor az Európai Bíróság elé kerül az ügy, aminek következményeképpen Magyarország súlyos pénzügyi bírsággal számolhat. Ezért az MSZP alelnöke a frakcióval egyetértésben azt kezdeményezi, hogy a következő egy hónapban tartsanak rendkívüli parlamenti ülést, amelyen módosítják a kifogásolt jogszabályt. „Jöjjön vissza nyaralásából az összes dölyfös oligarcha és fideszes politikus” – fogalmazott.

Az MSZP alelnöke szerint, ha lesz rendkívüli ülés, akkor azon nem lesz megkerülhető a magyar egészségügy állapota. A politikus utalt arra a sajtóban megjelent hírre, amely szerint meghalt az kislány, akit nyitott mellkassal szállítottak át az Országos Kardiológiai Intézetből a Heim Pál gyermekkórházba, mert az előbbiben nem volt CT. Úgy vélte: egy kilencéves kisgyermeknek az egészségügy állapota miatt bekövetkezett halesete miatt bármely más európai országban nemcsak az egészségügyi miniszter, hanem az egész kormány lemond.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!