Borban az igazság

2008.04.07. 19:54

Bálizs Istváné lett Tamási legjobb bora

Idén új formában rendezték a tamási kistérségi borversenyt. Tamási Város Bora a helybéli Bálizs István vörös cuvée-je lett.

S. Zs.

A tamási Kossuth téren tartott rendezvényen több száz fős közönség előtt fellépett a szekszárdi Muslinca kórus, a tamási Pántlika néptánc együttes és a Csurgó zenekar is. Mint azt Cseke Sándortól, a tamási önkormányzat főelőadójától megtudtuk, a versenyre 18 településről 86 termelő 228 bormintát nevezett be. A zsűri 35 arany-, 78 ezüst- és 60 bronzérmes minősítést adott. A nagydíjas fehérbor a tamási Szijártó József chardonnay-je lett. A nagydíjas vörösbor a tamási Gubicza Csaba cabernet sauvignon-ja. A legeredményesebb termelő a hőgyészi Horváth László volt, tíz bora közül 4 arany-, 4 ezüst- és 2 bronzérmes lett. A borokat megkóstoló közönség szavazatainak alapján Tamási Város Bora a helybéli Bálizs István vörös cuvée-je. Módos Ernő, a zsűri elnöke elmondta: nagyon szép borokat eredményezett a remek 2007-es évjárat Tamási környékén is. Jellemző hibaként említette viszont, hogy többen nem tudták megfelelően kezelni a nagy borokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!