Visszaszámlálás

2023.08.18. 11:36

A szervezők mellett minden helyszín készen áll a rajtra

Szombaton reggel 8 óra 50 perckor kezdődik a budapesti atlétikai világbajnokság.

MW

Németh Balázs, a budapesti atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára, a budapesti atlétikai világbajnokság kormánybiztosa és Baji Balázs világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó (ülnek, b-j), az előtérben középen Youhuu, a rackajuh, a vb kabalafigurája az atlétikai világbajnokság belvárosi szurkolói zónájának megnyitóján az Erzsébet téren 2023. augusztus 15-én

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A szervezők mellett minden helyszín készen áll arra, hogy szombaton reggel 8 óra 50 perckor elkezdődjön a budapesti atlétikai világbajnokság – mondta Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, a vb kormánybiztosa pénteken, a rajt előtt 24 órával, a Nemzeti Atlétikai Központban tartott sajtótájékoztatón, írja az MTI.

SCHMIDT Ádám
Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, a vb kormánybiztosa sajtótájékoztatón beszél a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. augusztus 18-án, egy nappal a budapesti atlétikai világbajnokság kezdete előtt
Fotó: Illyés Tibor / Forrás: MTI

Az államtitkár hangsúlyozta, azt szeretnék, hogy a világbajnokságra kilátogatók a kilenc nap alatt egy életre szóló, maradandó élménnyel gazdagodjanak. Éppen ezért a szervezés során igyekeztek olyan új ötletekkel előállni, amelyek mind ezt a célt szolgálják a versenyhelyszíneken és a szurkolói zónában.

Schmidt Ádám emlékeztetett rá, hogy a vb kabalaállata, Youhuu, egy racka juh, aki egy nagyon szerethető és szórakoztató figura. Beszélt arról is, hogy

a vb-k 40 éves történetében először Budapesten egyes versenyszámok előtt kisfilmekkel mutatják be a sztárokat a közönségnek.

A műsorszámok között élő zene lesz és egy mobil DJ fog a nézőtéren, a sorok között járkálni és zenét produkálni. A Nemzeti Atlétikai Központban két ismert televíziós kommentátor, Hajdú B. István és Méhes Gábor látja majd el információkkal a stadion közönségét.

Egyedülálló lesz a vb abban a tekintetben is, hogy az éremátadás a stadionon kívül, a sportparkban, a medálplázában lesz, ahol egész napos programmal, élő koncertekkel szórakoztatják majd a nézőket.

Az egyik műsorvezető Petúr András lesz, aki elmondta, hogy az éremátadó ceremóniákat élő zene és élő tánc vezeti majd fel, a medálpláza a délelőtti és az esti program között is nyitva lesz, egészen éjfélig tartanak majd a szórakoztató programok. Ezenkívül a sportparkban különféle aktivitások is várják az érdeklődőket, többek között az atlétika legalapvetőbb számait is ki lehet próbálni.

Németh Balázs, a vb-t szervező Budapest 2023 Nzrt. vezérigazgatója kiemelte: szombaton reggel 8 óra 50 perckor történelmi pillanat jön el, hiszen egy közép-európai ország fővárosa megkapja a lehetőséget arra, hogy bebizonyítsa, meg tudja rendezni a világ harmadik legnagyobb sporteseményét. A vezérigazgató biztos benne, hogy az elmúlt egy évben elvégzett munkának meglesz az eredménye és csapata tökéletes világbajnokságot fog szervezni.

NÉMETH Balázs
Németh Balázs, a vb-t szervező Budapest 2023 Nzrt. vezérigazgatója sajtótájékoztatón beszél a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. augusztus 18-án, egy nappal a budapesti atlétikai világbajnokság kezdete előtt
Fotó: Illyés Tibor / Forrás: MTI

Németh Balázs bevallotta:

elképesztő élmény részt venni a vb szervezésében, és egymilliárd embernek megmutatni, hogy Magyarország egy jó hely és Budapest képes megrendezni a vb-t.

Felhívta a figyelmet arra, hogy pénteken 0 órától 23 óráig tart a jegymaraton, és a vb online értékesítési felületén a stadion felső karélyába az esti programokra 50 százalékos kedvezménnyel, a délelőttiekre pedig szimbolikus árért, 2023 forintért még lehet jegyeket vásárolni.

Dinamikus lezárások lesznek a hétvégén az ünnepségek és az atlétikai vb miatt

Az augusztus 20-i ünnepségekkel kapcsolatban idén is forgalomkorlátozásokra kell számítani, ezek kiegészülnek az atlétikai világbajnokság miatt elrendelt lezárásokkal; ezekre a résztvevők, nézők biztonsága érdekében van szükség – mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályának vezetője pénteken Budapesten.

 

Balogh Ádám rendőr ezredes a Rendőrségi Igazgatási Központban tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, „nem folyamatos, hanem úgynevezett dinamikus zárást” hajtanak végre, mindig csak az az útszakasz lesz lezárva és csak annyi ideig, amíg feltétlenül szükséges.

 

A lezárások tizenegy budapesti kerületet érintenek, harminc kilométer hosszan, ez Budapest úthálózatának mindössze fél százaléka – közölte az ezredes. Kiemelte, hogy a forgalomkorlátozásokkal kapcsolatban minden információ megtalálható a Police.hu honlapon, ahol nagyítható térképen bárki rá is kereshet az őt érintő városrészekre.

 

A Balaton irányából a főváros felé közlekedőket különösen arra kérik, tájékozódjanak a rendőrség, valamint a BKK folyamatosan frissülő honlapján, emellett arra buzdítanak, hogy mindenki használja a tömegközlekedést.

 

Balogh Ádám kitért arra is, hogy az elszállított gépjárművekkel kapcsolatban a +36 80180780-as telefonszámon lehet érdeklődni.

 

A nemzeti ünnepen a rendőrség teljes személyi állománya azon dolgozik, hogy a városban közlekedők minél kevesebb fennakadással találkozzanak, ennek érdekében a nagyobb csomópontokban forgalomirányító rendőrök segítik majd a közlekedést – mondta az ezredes.

 

Hozzátette: a Rendőrségi Igazgatási Központban egész hétvégén működik a csapatszolgálati törzs, figyelemmel kísérik a rendezvényeket és a város forgalmát, így szükség esetén azonnal reagálni tudnak.

A budapesti atlétikai világbajnoksággal kapcsolatos cikkeinket itt olvashatja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!