Előrejelzés

2023.08.18. 06:36

Ilyen időjárás várható az atlétikai vb napjaiban

A szabadtéri atlétikai világbajnokság nyitónapján, szombaton még előfordulhat Budapest térségében zápor, zivatar, majd csökken a csapadék esélye, és a jövő hét elején napos, száraz idő várható – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI megkeresésére.

MW

A világbajnokságot befogadó Nemzeti Atlétikai Központ madártávlatból

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint szombaton még erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és a főváros térségében előforduló záport, zivatart elsősorban intenzívebb csapadék, illetve erős vagy viharos széllökés kísérheti.

Vasárnapra már jelentősen csökken a csapadék esélye, és várhatóan a jövő hét elején is napos, száraz időben lesz részünk. A hőmérséklet lényegesen nem változik, a napi középhőmérséklet 25 Celsius-fok környékén alakul.

Az elemzés szerint a jövő hét második felében, csütörtökön, pénteken már lehet némi változás az időjárás jellegében, ekkor ismét növekszik a csapadék esélye, egyes forgatókönyvekben pedig lehűlés körvonalazódik.

A budapesti atlétikai világbajnoksággal kapcsolatos cikkeinket itt olvashatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!