Ország-világ

2007.09.18. 05:54

Csípőrázás az Arénában

Tízezres közönség előtt lépett fel a fővárosban a Black Eyed Peas. Az amerikai zenekar bizonyította: koncerten sem vallanak szégyent.

Gyükeri Mercédesz

[caption id="" align="alignleft" width="250"] A macsók és a Fergie-klónok is élvezték a profi előadást
[/caption]Mintha egy pletykalap bulifotó-albumába csöppentünk volna vasárnap este az Arénában: műnök macsókkal, önjelölt hírességek díszkísérettel, 12 éves kirakati babák mit sem sejtő édesanyjukkal. Talán szülőföldjén, Kaliforniában másképp fest a Black Eyed Peas közönsége, budapesti koncertjükre azonban ez jutott.
A zenekar Bukarest után érkezett hozzánk, ezt a koncert során többször el is ismételték. De azt is megtudhattuk a „népek olvasztótégelye” közhelyt tökéletesen illusztráló – a Black Eyed Peas egy fülöp-szigeteki, egy mexikói származású és egy afroamerikai fiúból és egy szőke, skandináv felmenőkkel büszkélkedhető nőből áll – tagoktól, hogy szeretik a gulyást. Ezúton köszönnénk meg, hogy legalább magyar népdalt nem próbáltak elénekelni.

Nem említettük még az énekesnő, Fergie több ezer a koncertre felvonuló hasonmását – a csípőringatás még nem megy nekik annyira profi módon, és alulméretezett pólójuk alól sem annyira feszes has buggyan ki, mint a csontsovány énekesnőé, viszont lehet, hogy szebben tudnának énekelni. Fergie hangerejével nincs persze baj, sőt, biztos kevesen mondhatják el magukról, hogy egyik kezükön cigánykereket hányva a másik kezükben mikrofonnal énekelnek. Amikor azonban a Guns n'' Roses egyik dalát próbálta előadni, az finoman szólva félrecsúszott.
A Sweet Child O'' Mine másfél perces változata volt a kétórás produkció mélypontja, ezenkívül azonban nem nagyon lehet panaszkodni arra, ami a színpadon történt.

A zenekar tagjai profi módon énekelték-táncolták végig a rádiókban unásig játszott dalok koncertre igazán ötletesen átdolgozott változatát. Az óriáskivetítőn is inkább a csajos-autós-strandos klipek forogtak, az, hogy az utolsó lemezük, a Monkey Business címére utaló majom feje néha átlényegült George Bush arcává, még igazán belefért. (Újabb dícséret: nem kellett a közönségnek kórusban szapulnia az amerikai elnököt, pedig a zenekar otthon nem rejti véka alá a jelenlegi washingtoni vezetéssel kapcsolatos ellenszenvét.)
A koncertet műnőék, macsóék és a Fergie-klónok is láthatóan élvezték. Talán még egy-két táncmozdulatot is ellestek a színpadról: jól fog mutatni egy pletykalap bulifotóin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában