Fiataloknak készült

2022.06.27. 06:00

Bivalyerős processzorokkal debütál a POCO F4 és X4 GT

A világ fiatal tech-rajongóinak körében népszerű tech vállalat bejelentette két új okostelefonját. Az újdonságokat kategóriájuk legjobb rendszerprocesszoraival látták el, kedvező áron nyújtanak nagy teljesítményt.

POCO F4: teljesítménybajnok színtiszta erővel

A készülékbe az 5G-képes, 7 nanométeres gyártástechnológiával készülő Snapdragon 870 rendszerprocesszor került, melynek elsődleges processzormagja 3,2 GHz-en ketyeg. Ezzel a modell

a POCO kínálatának eddigi legnagyobb órajelű elsődleges CPU-ját tartalmazó példánya.  

A készülék kiemelkedően gyors alkalmazásbetöltési időt ígér, illetve minden számításigényes folyamathoz kellően nagy számítási kapacitást biztosít, legyen szó intenzív játékról vagy komplex applikációk és weboldalak akadásmentes kezeléséről. A magas teljesítmény folyamatos biztosításáról a jelentősen megnövelt méretű, 3,112 mm2-es hűtőcella és a LiquidCool Technology 2.0-ás folyadékhűtéses megoldása gondoskodik. Az LPDDR5 szabványú rendszermemória és az UFS 3.1-es flashmemóriás háttértár emellett minden tekintetben gyors adatelérést nyújt, különösen több alkalmazás párhuzamos futtatásakor, illetve az alkalmazások közötti váltások során.

A POCO F4 a POCO kínálatának eddigi legvékonyabb készüléke. A készülék 6,67" hüvelykes E4 AMOLED képernyővel és ultra-vékony, 2,76 mm-es DotDisplay kijelzővel büszkélkedik, amely az egyik legvékonyabb az iparágban. A folyamatos mozgás és az ultra alacsony késleltetés érdekében a kijelző 120 Hz-es frissítési rátára 360 Hz-es érintés-mintavételi frekvenciára képes, az 1300 cd/m2-es fényerő pedig garantálja, hogy a kijelzőtartalom minden körülmények között, még nagy környezeti fény mellett is jól látható legyen. A kimagasló képi élmény mellé a POCO F4 két hangszórója kristálytiszta, dinamikus Dolby Atmos hangzást biztosít.

Az F4 háromkamerás hátsó kameraszigete a kínálatban elsőként kapott optikai képstabilizátort a 64 megapixeles főkamera esetében. A készülékkel így gyenge fényviszonyok mellett is elmosódás- és zajmentes felvételek készíthetők, melyek szinte tökéletesen képesek visszaadni a pillanatot. A 64 megapixeles főkamera mellett a rendszer egy 8 megapixeles, ultraszéles látószögű lencsével ellátott kamerát és egy 2 megapixeles, makrofelvételek készítésére alkalmas képrögzítőt vonultat fel, a készülékkel így a legtöbb helyzetben a legapróbb részletek is rögzíthetők. A POCO F4 4K-s rögzítésre alkalmas kamerarendszere emellett számos jópofa és kényelmes képjavító módot kínál, köztük a panoráma szelfi móddal, az éjszakai móddal, illetve az AI Skyscaping 4.0 és AI Erase 2.0 módokkal.

4500 mAh-s akkumulátora 67 wattos turbótöltéssel mindössze 38 perc alatt 100%-ra tölthető. Az akkumulátor teljesen feltöltve akár 10 órányi játékidőt, 21 órányi videolejátszást, illetve 119 óra zenelejátszást képes kiszolgálni. A Middle Middle Tab töltési technológia gondoskodik az akkumulátorcellák gyorsabb és egyenletesebb töltéséről azáltal, hogy a töltőáramot az akkumulátor közepén vezeti be a rendszer.

POCO X4 GT: játék és szórakozás korlátlan sebességgel

A POCO X4 GT-be a MediaTek Dimensity 8100 rendszerprocesszor került, mely a TSMC 5 nanométeres gyártósorain készül, ezáltal alacsony áramfelvételt, ugyanakkor kiemelkedő teljesítményt kínál minimális hőképződés mellett. A POCO X4 GT-t mindezen túl LPDDR5-ös rendszermemóriával és UFS 3.1-es flash háttértárral látták el, ezáltal a készülék a POCO leggyorsabb RAM-mal és háttértárral felszerelt felsőkategóriás készülékei közé tartozik, különösen kedvező környezetet biztosítva az akadozásmentes mobil játékhoz. A LiquidCool 2.0 technológia révén a rendszerprocesszor minden körülmények közt üzemi hőmérsékleten tartható, ezzel lehetőséget adva a felhasználóknak arra, hogy valóban mindent kisajtoljanak a hardverből.

A mobil a POCO kínálatában elsőként rendelkezik 20.5:9 -es képarányú LCD-vel, mely kényelmes fogást biztosít. Ez egyben a POCO első True Display LCD kijelzője, ami azt jelenti, hogy a kijelzőnek nem csak a fényereje, hanem a színhőmérséklete is az éppen aktuális fényviszonyoknak megfelelően változik. A tartósan szemkímélő használat érdekében a POCO X4 GT kijelzővezérlője hardveres kékfény-szűrőt tartalmaz, mely a tartomány 30%-át szűri aktívan. Az egymilliárd színárnyalat megjelenítésére képes panel a DCI-P3 színskálának köszönhetően kontrasztos és részletgazdag képet nyújt.

Az X4 GT 5080 mAh-s akkumulátora a 67 wattos turbótöltéssel biztonságosan és villámgyorsan feltöltődik: a lemerült áramforrás a 100%-os töltöttségi szintet 46 percnyi töltés után éri el, de egy hatperces kávészünet alatt is már 25%-ra, egy gyors, félórás edzés közben pedig 85%-ra tölthető. A Middle Middle Tab töltési technológia révén tíz perc töltés elegendő lehet akár 90 percnyi mobilos játékhoz is.

A három kamerából álló hátsó kameraszigettel és a Dolby Atmos sztereó hangszórókkal rendelkező POCO X4 GT 4K kameraként is funkcionál, kényelmes és menő funkciókkal. A 64 megapixeles főkamerával, a 8 megapixeles széleslátószögű kamerával és a 2 megapixeles makrokamerával a téma minden részlete megörökíthető, akár távol van, akár egészen közel. A jó minőségű szelfikről a 16 megapixeles előlapi kamera gondoskodik, amelyet a vloggerek számára hasznos, 19 előre beállított képi profillal és piszkozat móddal is kiegészítettek.

A POCO F4- és X4 GT vásárlói a vásárlástól számított hat hónapon keresztül prémium terméktámogatásban részesülnek, amely egy egyszeri, egy alkalommal igénybe vehető ingyenes kijelzőjavítást is tartalmaz a kijelző vétlen sérülése esetére.

A POCO F4 Éjfekete, Holdfény ezüst és Nebula zöld színekben lesz elérhető, 6+128 GB és 8+256 GB memóriakonfigurációkban.
   • 6+128 GB: 399 eurós áron lesz elérhető a hivatalos e-kereskedelmi csatornákon
   • 8+256 GB: 449 eurós áron lesz elérhető a hivatalos e-kereskedelmi csatornákon

A POCO X4 GT ezüst, fekete és kék színben lesz elérhető, 8+128 és 8+256 GB memóriakonfigurációkban.
   • 8+128 GB: 379 eurós áron lesz elérhető a hivatalos e-kereskedelmi csatornákon 
   • 8+256 GB: 429 eurós áron lesz elérhető a hivatalos e-kereskedelmi csatornákon

Borítóképünkön a  POCO F4

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!