falkavezér

2018.08.18. 15:10

Egy komplett kutyafalkát irányít Karcsi, a malac

A másfél éves minnesotai törpemalacnak aranyélete van, reggeltől estig élvezi az életet, sokszor még együtt is tévézik a kanapén gazdájával.

Karcsi története ugyanúgy kezdődött, mint a legtöbb házi kedvencnek fogadott malac éle­te. A ko­rábbi gaz­dái ajándékba kapták, de csak pár napot töltött náluk, mivel nem igazán tudtak mit kezdeni vele – írja a borsonline.hu. Így került körülbelül három hónaposan Szamosfalvi Zsófiához, a Dunaharaszti Állatvédők Alapítvány létrehozójához, aki az­óta is gondját viseli a most másfél éves minnesotai törpemalacnak, és most már sosem mon­dana le róla.

Zsófia immáron hat éve dolgozik állatmentőként Dunaharaszti környékén. Csak tavaly 220 állatnak sikerült segíteniük. Családjával az otthonukat jelenleg hat kutyával és két malaccal osztják meg. Meglepőnek hangzik, de Karcsi a főnök, még az ebek is falkavezérként tekintenek rá! A malac intelligenciája a kutyákét is felülmúlja. Az ebekkel ellentétben ugyanolyan empátiára képes, mint az emberek. Szobatiszta, egy igazi házi kedvenc. Persze azért ő sem egy szent, sőt igencsak makacs. Előszeretettel döntögeti a kukákat, rongálja a konyhaszekrényt, leszedi a szegélyléceket és még a falat is megrágja. Fajtatársával, a kis Ms. Pörkivel is goromba, állandóan ráripakodik a kismalacra.

Karcsi és a kutyák Fotó: Hatlaczki Balázs

Zsófiék malaca imádja a hasát, de mindhiába: gazdái nem engedik, hogy holmi moslékot kapjon. Karcsi szigorú diétára van fogva, így jelenlegi versenysúlya 35 kiló. Napi kétszer étkezik – noha ez alól a Bors munkatársai látogatásának idején felmentést kapott, aminek nagyon örült. A menü általában valamiféle gabonaféléből áll, amelyhez jól passzolnak a különféle zöldségek és gyümölcsök. Csak semmi mos­lék, hiába kunyerál. A minnesotai törpemalac általában hétkor kezdi el a napot. Reggeli után irány a kert, ahol némi túrás és legelés következik. Legelni azonban csak ésszel lehet, hiszen a pázsit igencsak rossz hatással van a testsúlyára – tudjuk meg Zsófiától.

Karcsi röfögéssel jelzi, hogy szeretetre van szüksége, Zsófiék pedig mindent megtesznek an­nak érdekében, hogy kielégítsék az igényeit. Sokszor együtt tévéznek a kanapén, miközben a ház tiszteletbeli ura megkapja a jól megérdemelt simogatást. Karcsi igazi gyengéje a has és a comb vakargatása.

Borítókép: Szamosfalvi Zsófia állatmentő és Karcsi, a malac

Forrás: Borsonline.hu/Hatlaczki Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!