kivirágzott a piac

2019.03.21. 13:00

Most kell beszerezni a húsvétra szánt barkákat

Bőséges volt a kínálat nárciszból, jácintból és barkából is, ami a virágokat illeti, de a hazai friss zöldségek is már a tavaszt idézték.

Mauthner Ilona

Fotó: Makovics Kornél

Választékból, vásárlóból is volt bőven szerdán a szekszárdi piacon. Minden a tavaszt idézte, a már kis kabátba, lengébben öltözött vásárlók és a virágokkal teli asztalok is. Végre itt a hazai újhagyma, a retek, a fejes saláta, a medvehagyma, mindez elérhető áron. A hagyma és a retek csomójáért 180–200 forintot kértek, hasonló árban volt a medvehagyma és a saláta is. Tojásos nokedlit fogok készíteni ma délben, mondta az egyik vásárló, aki két szép fejes salátát választott magának. Végre, hazai friss zöldségfélét is lehet venni, tette hozzá. Természetesen kelkáposztát, karfiolt, paprikát, paradicsomot, padlizsánt, sőt a savanyúságok széles választékát is kínálták az eladók. Almából, mézből is volt bőséges választék.

Fotó: Makovics Kornél

Újdonság volt a medvehagyma, az ínyencek vásároltak belőle egy-egy csokorral. Számtalan recept van már, mely ezt a hagymaféleséget népszerűsíti.

Nagyon sokan kerestek és vásároltak is barkát. Az ügyesebb kofák már hetekkel korábban levágták a barkákat, amit különböző méretekben kínáltak – hiszen mára már kizöldültek a barkafák, így ezekből ágakat már nem lehet vágni húsvéti tojásfának. Egy-egy csokor barkáért 200 és 500 forint közötti árat kértek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában