Ezotéria

2009.05.24. 14:00

Kimerültség ellen: mágnesterápia

Sok ezer évvel ezelőtt a kínaiak már tudták, hogy a test szervei meghatározott ritmus szerint dolgoznak és regenerálódnak. Ehhez energiára van szükségük. A fáradtság, a stressz, a különböző betegségek és a korral járó elhasználódás csökkenti a test saját energiatermelését.

BAMA

A mágneses erőtérrel történő kezelés azonban képes lassítani, olykor visszafordítani a test romló folyamatait. Normális esetben persze semmi szükségünk nem lenne pótlólagos kezelésre. Hiszen a napfény, a pihenés, a tiszta víz és levegő, a friss, vegyszermentesen előállított élelmiszer és a Föld elektromágneses sugárzása is segíti a sejtek megújulását. Helyesebben szólva segítenék, ha okosan élnénk velük. Legtöbben azonban keveset tartózkodunk a levegőn, iparilag előállított élelmiszerekkel tömjük magunkat, betonházakban dolgozunk, a természet gyógyítóereje sajnos egyre kevésbé képes civilizált életünkre hatni. Az eredmény: örökös fáradtság, ingerültség, rossz közérzet, az immunrendszer gyengülése, s ennek következményei, a különféle betegségek.

Egy új élet kezdete

Az ember persze alapvetően hitetlen. Amíg komoly baj, betegség nem éri, könnyen azt hiszi, ő bizony sérthetetlen, rá nem vonatkoznak a fizika, a biológia törvényei.
– Ötvenéves koromig soha semmi bajom nem volt – mondja Tóth János. – Talán még náthás se voltam. Reggel hatkor indultam el otthonról, és este tízkor értem haza. Volt, hogy csak akkor jutott eszembe, voltaképpen egész nap egy falatot sem ettem, miközben végigpörögtem az egész napot. Eleinte csak annyit éreztem, hogy furcsán száraz és viszket a bőröm. Folyton szomjas voltam, de bármennyit ittam is, örökké kiszáradt a szám. Reggel fáradtan keltem, este nem tudtam elaludni. Aztán egy rutin belgyógyászati vizsgálat során a vizeletemben cukrot, nagyon sok cukrot találtak. S kiderült, hogy csúnyán ingadozik a vérnyomásom is. Persze az egészet nem vettem komolyan. Melegkonyhás szakácsként eszembe sem jutott, hogy betartsam a diétát. A gyógyszereket hol szedtem, hol nem. Így aztán az orvosom azt mondta, ha nem vagyok képes változtatni az életmódomon, nem kerülhetem el az inzulint. Ez volt az a pillanat, amikor először megijedtem. Szaladgáltam szakorvostól szakorvosig. Már félmaroknyi gyógyszert szedtem naponta, a cukromat mégse sikerült 9-es érték alá szorítani, holott a normál érték 4,8 és 5,6 között van. Ekkor olvastam először a mágnesterápiáról. Nem hittem benne különösebben, de azt gondoltam, adok magamnak egy esélyt. Mindennap fél órát feküdtem a speciális, számítógéppel vezérelt, pulzáló mágneses energiát kibocsátó ágyon. Tulajdonképpen semmit sem éreztem, talán csak egy kicsi melegséget, és azt, hogy ellazít, megnyugtat. A harmadik kezelés után határozottan frissebbnek éreztem magam. Valahogy jó volt feküdni ott és lazítani. A tizenegyedik kezelés után csináltattam egy új laborvizsgálatot. És nem akartam hinni a szememnek. A cukor értékem 4,6 volt. Szinte tökéletes. A vérnyomásom rendeződött, visszatért belém az élet.

Feloldódott görcsök

A föld, a levegő, a vizek, a tűz, bolygónk és más égitestek, az élőlények valamennyien hatással vannak ránk. A természetgyógyászok szerint az élő szervezet körüli tér elektromágneses sajátossággal rendelkezik. A szervek és az őket felépítő sejtek ugyanis rezonálásra képesek. Az egészséges és kóros állapotok felismerhetők a rezonancia változásából, ráadásul az elektromágneses változás megelőzi a biokémiai változásokat. Minden olyan módszer, legyen az a megfelelő táplálkozás, a mozgás, vagy bármilyen relaxációs technika, amely energetizálja a szervezetet és működésbe hozza az immunrendszer saját, betegségelhárító mechanizmusát, segít egészségesnek, kortól függetlenül fiatalosnak maradni. Cornidesz Juditról például senki nem mondaná, hogy hatvanéves. A vékony, csupa élet és jókedv asszony azonban nem volt mindig ilyen.
– Bár nem voltam kifejezetten depressziós – meséli az asszony –, állandó kimerültséget éreztem. Az évtizedekig tartó irodai munka megtette a hatását. Az örökös görnyedés, a napi nyolcórás bezártság eleinte csak valami furcsa, az élet szépségei iránti érzéketlenséget, kedvetlenséget okozott. Aztán megjelentek a testi tünetek is. Fokozatosan romlottak a laboreredményeim, magas volt a koleszterinszintem, fájt a fejem, és egy nap azt vettem észre, hogy a tenyeremet, az ujjaimat nem tudom se kiegyenesíteni, se ökölbe zárni. Ez a furcsa tenyérzsugor a legegyszerűbb tevékenységeimet is megnehezítette. Nem tudtam fogni, emelni, képtelen voltam az aprópénzt a pénztárcámból kivenni, rendesen mosakodni. Kezdtem kerülni az embereket, nem jártam társaságba. Már nagyon magam alatt voltam, amikor véletlenül rátaláltam a mágnesterápiára. Tíz alkalommal kaptam 24 perces kezelést. Fokozatosan oldódott az ujjaimban, és szinte ezzel párhuzamosan a lelkemben is a görcs. Napról napra jobb lett a közérzetem. Egyre kevesebbet fájt a fejem, a laborértékeim normalizálódtak. Szinte visszaköltözött belém az élet. Merészebb lettem, vállalkozóbb kedvű. Egyszóval velem ez a módszer csodát tett.

A mágnesterápia hatása

– A sejtek mágneses erőtérrel történő regenerálása a természet gyógyító mechanizmusán alapszik – hangsúlyozza Kövesdi Natália, akinek természetgyógyászati rendelőjében, dr. Hegyi Gabriella belgyógyász főorvos irányítása mellett, mágnesterápiával is kezelik a betegeket. – A szervezetben az alacsony frekvenciájú mágneses erőtér alkalmazásával felgyorsul az anyagcsere, oldódik a stressz. A készülék képes semlegesíteni a káros környezeti hatásokat. Szervezetünk 70 százaléka víz, amely ionokat tartalmaz. Az ionok a mágneses erőtérre töltésük függvényében reagálnak, a mágneses erővonalak mentén mozgásba lendülnek, és elektromos áramot állítanak elő. Ez a EKG-, EEG,- EMG-vizsgálatok során jól látható és mérhető. A mágneses erő hatására az ionokban csatornák nyílnak meg, ezáltal a sejtek tápanyagellátása javul, ellenállóbbakká válnak. A mágneses erőtér-kezelés tehát kiegyenlíti a szervezet átmeneti vagy tartós energiahiányát. A kezelés káros hatások nélkül, a föld mágneses térerejét nem meghaladó értéken történik. A gyógymód javítja a hajszálerek mikrokeringését, ezáltal a táplálék felszívódása és a salakanyagok ürülése javul. A kezelőprogramok 8 és 24 perc között változnak, aszerint, hogy az egész test harmonizálását, konkrét betegség gyógyítását, az anyagcsere gyorsítását, a vérkeringés fokozását vagy egyéb eredményeket kívánunk elérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!