Világbajnokság, D-csoport

2022.11.26. 18:56

Kylian Mbappé duplája győzelmet ért a franciáknak Dánia ellen

Kylian Mbappé duplájával a francia válogatott legyőzte a dánokat, és az első továbbjutó lett a katari világbajnokságon.

TEOL

Kylian Mbappé volt a franciák hőse a második csoportmeccsen

Fotó: AFP

Kifejezetten jó lett a második félidő a franciák és a dánok meccsén. Nem mondjuk, hogy az első unalmas lett volna, a franciák így is tizenháromszor célozták meg Kasper Schmeichel kapuját, a legnagyobb helyzetüket Kylian Mbappé hagyta ki, aki a 41. percben Ousmane Dembélé kiváló centerezését 15 méterről a kapuval szemben a léc fölé vágta. 

A szünet után aztán jött a gól is Mbappétól, amire nem sokkal később Andresan Christensen nagyszerű fejessel még válaszolni tudott, de a párizsi klasszis második villanására (Antoine Griezmann postázta a gólpasszt) meghozta a franciák továbbjutást érő sikerét. A francia válogatott 24 év után győzte le ismét Dániát, akkor, 1998-ban a jelenlegi szövetségi kapitány is ott volt még a pályán, s a brazilok elleni döntő után (3–0) a magasba emelhette a Jules Rimet Kupát. 

D-csoport, 2. forduló
Franciaország–Dánia 2–1 (0–0)
Doha, Stadium 974, 42,860 néző. Vezette: Szymon Marciniak (lengyel)
Franciaország: Lloris – Hernandez, Upamecano, Varane (Konaté, 75.), Koundé – Rabiot, Tchouaméni – Mbappé, Griezmann (Y. Fofana, 93.), Dembélé (Coman, 75.) – Giroud (M. Thuram 63.). Szövetségi kapitány: Didier Deschamps
Dánia: K. Schmeichel – Andersson, Jensen, Christensen –Kristensen (Bah, 92.), Hojbjerg, Damsgaard (Dolberg, 73.), Eriksen, Maehle – Lindström (M. Jensen, 85.), Cornelius (M. Braithwaite, a szünetben). Szövetségi kapitány: Kasper Hjulmand. 
Gólszerzők: Mbappé (61., 85), illetve A. Christensen (68.). 

STATISZTIKA
Labdabirtoklás: 48%, illetve 52%
Kapura lövés: 20, illetve 10
Kaput eltaláló lövés: 6, illetve 2
Szöglet: 6, illetve 4
Les: 1, illetve 1
Sárga lap: 1, illetve 2
Összes passz: 500, illetve 542
Teljesített passz: 440, illetve 483

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!