Gazdaság

2008.04.22. 20:49

VOSZ: szükséges a szigor, de élénkíteni kellene a gazdaságot

A VOSZ megyei szervezete a lehetőségekhez képest jól oldotta meg feladatait - állapította meg tegnap Amrein Károly az érdekképviselet közgyűlésén.

Szeri Árpád

Szabó Sándor, a szekszárdi Ferropatent Kft. ügyvezető igazgatója mint levezető elnök köszöntötte tegnap délután a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Tolna megyei szervezetének közgyűlését. A Szekszárdon, a Bodri Borházban tartott rendezvényen mások mellett megjelent Perlusz László, a VOSZ szervezési igazgatója, Varga Antal, az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség ügyvezető igazgatója, dr. Fischer Sándor, a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Horváth István, Szekszárd polgármestere, valamint Tóth Ferenc országgyűlési képviselő is.

[caption id="" align="alignleft" width="300"] A közgyűlést levezető Szabó Sándor és a VOSZ megyei szervezetének elnöke, Amrein Károly Fotó: Gottvald
[/caption]Első napirendi pontként Amrein Károly, a VOSZ megyei szervezetének elnöke értékelte a szervezet tavalyi tevékenységét. Mint mondta, beszámolója rendhagyó, hiszen a múlt év novemberében elődjétől - a munkájáért ezúttal is elismerést érdemlő - Fajszi Lajostól átvette a stafétabotot. A vállalkozók a tavalyi évet meglehetősen vegyes érzésekkel zárták, s ez érvényes a vállalkozói érdekképviseletekre is - folytatta az elnök. Mindenki előtt ismeretes, hogy a konvergencia program komoly terheket ró az emberekre. A VOSZ ezzel együtt azt vallja, hogy mégis szükség van a szigorú költségvetési politikára - de nem kellene lemondani a gazdaság élénkítésről, valamint az adó- és járulékterhek mérsékléséről, a foglalkoztatás bővítéséről.

A VOSZ megyei szervezete közismert körülmények közepette működik: az országos átlagnál is rosszabb helyzetben van a gazdaság a régióban, ezen belül Tolna megyében. A VOSZ jó társadalmi kapcsolatokkal rendelkezik, igyekszik láttatni magát a közéletben. Országosan ötvenezer vállalkozással van kapcsolatban, a megyében az idevágó szám kétszázötvennyolc. A VOSZ legmarkánsabban rendezvényei révén képes megmutatkozni a köz előtt. Tavaly május 22-én EU-s vállalkozói felkészítés zajlott Szekszárdon, neves szakemberek közreműködésével. Novemberben a Hallatjuk a Hangunkat rendezvénysorozatot keretében a feketegazdaság elleni fellépésről esett szó.

Szekszárd polgármestere meghívására a VOSZ képviselői vállalkozói fórumon fejtették ki véleményüket a megyeszékhely fejlesztési terveiről. Külön kategóriát jelent a VOSZ emblematikus rendezvénye, a Vállalkozók Napja, melynek megkoronázásaként átadják a Prima Primissima díjat. Ennek Tolna megyei megfelelőjeként 2005 óta szűkebb pátriánkban is gazdára talál a rangot jelentő Tolna Megyei Prima Díj. A vállalkozók munkáját pedig az Év Vállalkozója Díj odaítélésével ismerik el. Az idei terveket tekintve a VOSZ megyei szervezetének elnöksége márciusban határozatot fogadott el. Ennek értelmében a VOSZ támogatja a szükségtelen adminisztráció csökkentését, az adó- és járulékcsökkentéseket, az új források felkutatását, mindazt, ami a gazdaság élénkítést szolgálja.

Az országos küldötteket megerősítették pozícióikban

Máté Péter és Illés Tamás öt, Belasics Edit pedig egy éve tölti be a VOSZ Tolna megyei küldötti tisztét. Az elnökség egyöntetűen újra őket javasolta a három posztra, s a közgyűlés egyhangúlag el is fogadta az egy évre szóló megerősítésüket. Így május 15-én Budapesten ők képviselik megyénket az országos küldöttgyűlésen, ahol a VOSZ éves gazdálkodásról és jövőbeni startégiájáról döntenek többek között.

A megyei VOSZ közgyűlés végén Horváth István szekszárdi polgármester, elnökségi tag 5 millió forintos támogatást kért a Pécsi Tudományegyetem koraszülött intenzív osztálya számára, amihez a tagság - ha egyelőre csak elviekben is - rábólintott.


Bővebben a Tolnai Népújság április 23-i (szerdai) számának 4-ik oldalán!

Szeri Árpád Az országos küldötteket megerősítették pozícióikban Máté Péter és Illés Tamás öt, Belasics Edit pedig egy éve tölti be a VOSZ Tolna megyei küldötti tisztét. Az elnökség egyöntetűen újra őket javasolta a három posztra, s a közgyűlés egyhangúlag el is fogadta az egy évre szóló megerősítésüket. Így május 15-én Budapesten ők képviselik megyénket az országos küldöttgyűlésen, ahol a VOSZ éves gazdálkodásról és jövőbeni startégiájáról döntenek többek között.

A megyei VOSZ közgyűlés végén Horváth István szekszárdi polgármester, elnökségi tag 5 millió forintos támogatást kért a Pécsi Tudományegyetem koraszülött intenzív osztálya számára, amihez a tagság - ha egyelőre csak elviekben is - rábólintott. A közgyűlést levezető Szabó Sándor és a VOSZ megyei szervezetének elnöke, Amrein Károly Fotó: Gottvald -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!