Bulvár-celeb

2023.09.03. 19:05

Elképesztő képek: Borsodot elverte a jég, Sárospatakon szinte hó esett

Hatalmas jégveréssel érkezett meg a hidegfront a keleti országrészbe.

Forrás: boon.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat nem hiába adott ki riasztást az ország délkeleti részére. Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye több területét is teljesen elverte a jég, olyan település is volt, ahol kifehéredett a táj. A reggeli csapadék után délután Szlovákia felől újabb zivatarok léptek az országba, melyek csaknem szabályos láncot alkotva vonultak dél-délkelet felé. A zivatarok nyomában több fokkal visszaesett a hőmérséklet, egy csapásra szinte október végének megfelelő idő lett, 15 fok köré hűlt le a levegő – írja az Időkép.
A Miskolc és én Facebook-csoportban tettek közzé képeket, amelyek a Miskolcról Egerbe vezető úton készültek nem sokkal Lillafüred után. A képeken látszik, hogy jelentős mennyiségű jég esett és fák is dőltek az útra – olvasható a boon.hu oldalon.

Fotó: olvasói fotó / Forrás: boon.hu

A Miskolc–Eger szakaszon jégeső hullott és fák dőltek ki, a Lustavölgyi elágazásnál egy 15 méteres példányt a tűzoltók távolítottak el. Bejelentés érkezett még  a Miskolc–Bükkszentkereszti szakaszról, itt 1 kilométerre Bükkszentkereszttől jeleztek fakidőlést a borsodi hírportál olvasói.

Fotó: olvasói fotó / Forrás: boon.hu

Bánhorvátiban elképesztő mennyiségű jég esett le:

A boon.hu is kapott egy videót onnan a jégverésről:

A Zivatarimádók közössége ☈ (ViharVonal) Facebook csoport a következő videót osztotta meg Sárospatakról:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában