pozitív példa lehet

2018.08.11. 12:24

Perlaky-Papp József: a 2Rule a köz számára teremt majd értéket

A Budapesti Metropolitan Egyetem docense szerint a mezek szépek, ötletesek, és ha hiszünk benne, felvehetik a versenyt a nagyokkal szemben is.

Budapest, 2018. július 20. Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke és Kővári Ágnes vezérigazgató a 2Rule új magyar sportruházati márkát bemutató sajtótájékoztatón a fővárosi Fröccsterasz étteremben 2018. július 20-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Nemrég mutatták be a 2Rule elnevezésű magyar sportruházati márkát, de már több NB1-es futballcsapat is leszerződött a gyártóval. Azonban továbbra is kérdés, hogy nemzetközi piacon lehet-e sportszergyártó multit csinálni Kelet-Európában. Perlaky-Papp József, a Budapesti Metropolitan Egyetem docense az ECHO TV Napi aktuális című műsorában elmondta: a sikernek egy feltétele van, hogy próbálkozni kell.

Perlaky-Papp József kifejtette, hogy aki itthon Góliát, az a nemzetközi piacon Dávidnak néz ki. Ott kell majd bizonyítani, hogy valóban képes-e azt az innovációt és specialitást hozni, amire igény van a piacon.

„Én azt gondolom, hogy ha az országon belül a klubokat el tudják látni, az már annyi megrendelést adhat, hogy egyfajta inkubátorhatásként megerősödhet egy ilyen koncepció” – fogalmazott.

Hozzátette: megnézte a mezeket, amik nagyon szépek, ötletesek, van tehetség a tervezésben és speciális szimbolikánkat és stílusunkat is meg tudjuk mutatni. Ez a feltétele annak, hogy egy picit a magyar zsenialitást meg tudjuk mutatni, ha hiszünk benne.

Arra a felvetésre, hogy a kritikusok szerint politikai háttér nélkül a 2Rule nem érhetett volna el ilyen rövid idő alatt ilyen nagy sikereket, a szakértő elmondta: örül annak, hogy valaki eljut idáig. Kiemelte, hogy az Adidassal és a Nikeval kell versenyezni, amit nagyon nehéz lenne politikai háttér nélkül. „Számomra örömteli, ha magyar üzletemberek vagy politikusok úgy gondolják, hogy ez számukra fontos. Ez a köz számára fog értéket teremteni. Mi magunkat, mint magyarokat tudjuk megmutatni. Úgy gondolom ez egy pozitív példa” – mondta Perlaky-Papp József, a Budapesti Metropolitan Egyetem docense az ECHO TV Napi aktuális című műsorában.

Borítókép: A 2Rule új magyar sportruházati márkát bemutató sajtótájékoztató 2018. július 20-án.

Forrás: MTI Fotó/Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában