Felmérés

2023.11.18. 12:00

A magyarok 39 százaléka havi rendszerességgel tesz félre a nyugdíjas éveire

A magyarok 39 százaléka saját bevallása szerint odafigyel, hogy havi rendszerességgel tegyen félre valamennyit nyugdíjas éveire – derült ki a Generali Biztosító legfrissebb reprezentatív kutatásából, amelynek megállapításairól hétfőn tájékoztatták az MTI-t.

MW

Illusztráció

Forrás: Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Pesti Tamás

A társaság közleménye szerint a nyugdíjtakarékossággal kapcsolatos tudatosság némileg csökkenő tendenciát mutat az elmúlt években, de ez nagy valószínűséggel nem a tájékozottság és elkötelezettség hiányára, hanem az anyagi lehetőségek bizonytalanságára utal.

A közlemény idézte Schaub Erikát, a Generali személybiztosításokért felelős igazgatósági tagját, aki rámutatott: 

a megkérdezettek szerint érdemes mihamarabb elkezdeni a felkészülést a későbbi anyagi biztonságuk érdekében, és ezt már a 18-29 korosztály is így gondolja.

A felmérés szerint a 18-65 év közötti magyarok átlagosan 30 ezer forintot tudnak félretenni havonta, habár ők maguk is úgy vélik, hogy ennek csaknem háromszorosát kellene megtakarítaniuk ahhoz, hogy biztonságban tudhassák magukat idős korukban. A legjobb helyzetben a fővárosban élő, magasabb iskolai végzettséggel rendelkező, 40 év alattiak vannak, többnyire ők tudnak havi 50 ezer forintot meghaladó összeget elkülöníteni jövőjükre.

A Generali az egyik legnagyobb globális biztosító és alapkezelő vállalat. A vállalatcsoport 50 országban működik, teljes díjbevétele 2021-ben 75,8 milliárd eurót tett ki. A Generali Csoport világszerte közel 75 ezer munkavállalót alkalmaz, és 67 millió ügyfelet szolgál ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában