Bevásárlás

2023.12.20. 09:20

Ezek az üzletláncok már biztosan nem nyitnak ki december 24-én

A magyarországi kiskereskedelemben összesen 15 üzletlánc marad zárva december 24-én.

MW

Illusztráció

Forrás: Világgazdaság

Fotó: Kallus György

Egyre több üzletlánc jelenti be: december 24-én nem nyit ki, és az aznapi bevétel helyett inkább a dolgozói pihenését helyezi előtérbe.

A Penny Market december 24. és 26. között 230 magyarországi üzletét egységesen zárva tartja. Az üzletlánc december 22-én és 23-án meghosszabbított nyitvatartással, este 22 óráig várja a vásárlókat, december 27-től pedig már a szokásos üzemidőben tartanak nyitva.

A Lidl Magyarország mind a kétszáz üzlete zárva lesz december 24-én, ám december 23-án meghosszabbított nyitvatartással várnak mindenkit – írja a Magyar Nemzet.

A Spar Magyarország azt közölte, hogy december 24-én zárva tartja saját üzemeltetésű üzleteinek jelentős részét, kivéve az Intersparokat és egyes bevásárlóközpontokban lévő Spar és City Spar szupermarketeket. Ám ezek is rövidebb nyitvatartással, délig lesznek nyitva.

A Rossmann is szabadnapot biztosít munkatársai számára december 24-én, így ezen a napon több mint kétszáz üzletüket zárva tartják. Szintén otthon maradhatnak a Jysk dán lakberendezési kiskereskedelmi lánc munkatársai, a cég mind a 94 magyarországi áruháza zárva tart szentestén.

Biztosan nem nyitnak ki az Obi, a Praktiker, az XXXLutz, a Diego, a Jysk, a Mountex és a Libri boltjai sem.

Az élelmiszer-üzletláncok közül az Aldi Magyarország és a Tesco viszont úgy döntött, hogy a korábbi évekhez hasonlóan idén december 24-én is, országosan egységesen, 12 óráig nyitva tartja valamennyi áruházát. 

A többi élelmiszerlánc, mint a Coop, a CBA, a Reál és az Auchan még nem osztotta meg ünnepi nyitvatartását. 

A teljes cikk ITT olvasható el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában