Közeledik a vakáció

2024.04.09. 12:30

Öt érv amellett, hogy miért jobb, ha utazási irodával utazunk

A Turisztikai Világszervezet előrejelzése szerint a nemzetközi turizmus idén valószínűleg visszatér a világjárvány előtti szintre, de az első becslések szerint akár meg is haladhatja 2019-et. Ha egyénileg szervezzük utazásunkat, gyakran fel sem mérjük, mennyit töltünk a tervezéssel, a repülőjegyek és szállodák keresésével, az útvonalak, térképek böngészésével. Termes Nórát, az IBUSZ szakértőjét kérdeztük arról, hogy miért érdemes utazási irodát választani idén.

MW

Ha utazási irodával utazunk, nem kell attól tartanunk, hogy túlfoglalás miatt lemaradunk a járatról

Forrás: Shutterstock

Anyagi biztonság, lelki nyugalom

Ha lefoglaltunk és kifizettünk egy utat, annak összege nem változik, hiába ingadozik – legtöbbször számunkra épp rossz irányba – a forint árfolyama, vagy hiába nő az infláció. Mivel a nagyobb utazási irodák jellemzően charterrepülőket vagy -buszokat működtetnek, attól sem kell tartanunk, hogy túlfoglalás miatt lemaradunk a járatról, vagy nem érjük el az átszállást, ami máskor bizony előfordulhat. A megbízható utazási irodák csakis folyamatosan ellenőrzött partnerekkel állnak üzleti kapcsolatban, így garantált az ígért minőség, s átverős ajánlatba biztosan nem futhatunk bele. Az utazási iroda választása azért is jó döntés, mert rendkívüli esemény (például extrém időjárás vagy rendkívüli politikai események) esetén az utazási irodának kell gondoskodnia a hazahozatalunkról, illetve más helyen történő elszállásolásunkról. Akinek elsődleges a biztonság és a nyugalom külföldön, az biztos, hogy utazási irodával szervezi a szabadságát, mert így készen megkap minden igényelt szolgáltatást, s a kinttartózkodás előtt és alatt is az iroda intézkedik minden esetben.

Portrait,Of,Tourist,Woman,Standing,Nearly,Window,,Looking,To,Beautiful
Szinte semmit sem kell magunknak intéznünk: a szállásról, a programokról, az oda- és visszautazásról is helyettünk gondoskodnak
Forrás: Shutterstock

Gondoskodnak a kényelmünkről

Minden létező szálláshelyet, jegyet, autókölcsönzőt, biztosítást és akciót végigböngészni igencsak időigényes folyamat. Ha utazási irodát választunk, valójában megszerveznek és lebonyolítanak mindent, akár egyedi kérésekkel kiegészítve. Attól kezdve, hogy befizettük az utazást, nyugodtan hátradőlhetünk! Szinte semmit sem kell magunknak elintéznünk: a szállásról, a programokról, az oda- és visszautazásról is helyettünk gondoskodnak.

Gyorsaság, tapasztalat, helyismeret

A jó és megbízható utazási irodák szakemberei többéves, olykor évtizedes tapasztalatokkal, munkakapcsolatokkal rendelkeznek a világ minden pontján. Így nemcsak az adott utat szervezik meg gyorsan és hatékonyan, de akkor is rövid időn belül reagálnak, ha alkalmazkodni kell a megváltozott körülményekhez: például időjáráshoz, váratlan helyzetekhez. Vagyis nem leszünk elveszve egy idegen országban, annak nyelvét netán nem ismerve. Ráadásul az utazási irodák munkatársainak sok esetben személyes tapasztalataik is vannak az adott desztináció kapcsán, így hasznos tanácsokkal segíthetik utazásunkat.

Optimális költségek

Tévhit, hogy az utazási irodák nincsenek versenyben az internetes árakkal! Az alacsony árakat a szolgáltatások minőségével és a biztonsággal kell összehasonlítani. Nem mindegy, hogy kicsit olcsóbban jóval rosszabb szálláshoz, repülőjegyhez jutunk, vagy reális összegért, az utazási irodák által elérhető kedvezményekkel számolva jóval színvonalasabb szolgáltatást vehetünk igénybe. Az utazási irodák sokféle, magánember számára nem elérhető kedvezményes lehetőséghez is hozzáférnek.

Szabadon választva

Sok nyaralni vágyót elriaszt a régi típusú „társas utak” emléke, az, hogy alkalmazkodni kell másokhoz, idegenekhez. Ma azonban ez már koránt sincs így! Nyugodtan élvezhetjük az utazási irodák által szervezett kényelmet úgy is, hogy közben szabadon döntünk egyéni programjainkról. Ha akarunk, csatlakozunk fakultatív kirándulásokhoz, ha akarunk, nem. Ma, amikor a koronavírus okozta bezártság után egyre több magyar újra felhőtlenül szeretne nyaralni, az utazási irodákkal karöltve ötvözhetjük legjobban a szervezett nyaralás előnyeit és saját, egyéni elvárásainkat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában