Krimi

2024.02.17. 15:14

Vérforraló, milyen undorító csalással próbálkoznak a 4-es, 6-os villamoson

Egyre több olyan esetről lehet hallani, amikor ócska trükkel próbálnak pénzt kicsalni a gyanútlan utasokból.

MW

A csalás onnan érkezik, ahonnan nem is számítunk rá

Forrás: Shutterstock

Fotó: GaudiLab

Csütörtökön, valamivel reggel 10 óra után a budapesti 4-es, 6-os villamoson egy olvasójuk olyan dolognak volt szem- és fültanúja, amire nem számított - írja a Metropol.

Eszter a Mechwart liget megállóban szállt fel a Széll Kálmán tér felé tartó villamosra, majd leült a csuklós rész közelében. Egy 25-30 év körüli, sötét hajú nő állt ott, és a telefonját nyomkodta. Eszter ekkor még semmi gyanúsat nem látott.

Ekkor egy, a villamoson keresztülsétáló idős asszony elhaladt a fiatal nő mellett. A nőnek egyszer csak a földre esett a telefonja. Az idős asszony értetlenül állt a történtek mellett, majd fel akarta venni a földről a telefont, mivel azt hihette, véletlenül ő sodorta ki a nő kezéből. 

A fiatal nő gyorsan felkapta a földről a készüléket, majd hangos felkiáltott.

A lány annyira mesterkélten adta elő, hogy: »Hoppá! Összetörte a telefonomat!«

– mesélte el a Metropolnak Eszter, akinek ekkor már nagyon gyanússá vált a lány viselkedése.

Az idősek különösen veszélyeztetettek ilyen esetekben
Forrás: Illusztráció / Shutterstock

A néni nem tudta, mi tévő legyen, elkezdett mentegetőzve bocsánatot kérni, miközben a leszálláshoz készülődött. Mindezt több utas szeme láttára.

"Eszembe jutott, hogy korábban olvastam ilyesmiről és gyorsan a néni után kiáltottam: »Ez egy telefonos csalás, ne tessék bedőlni neki!«"

Eszter szerint, bár pontosan nem tudta, mi történt ezután, a fiatal nő ezután követhette az idősebbet, és igyekezett kicsalni tőle némi pénzt.

Nem ez az egyetlen ilyen próbálkozásuk a csalóknak: olyanról is hallani lehetett, hogy egy férfi a bankig követte áldozatát, hogy megkaphassa tőle a pénzt az "okozott kárért". 

Az is megeshet, hogy nem egy idős embert akarnak így átverni, hanem egy gyereket. Ebben az esetben a hiszékeny gyermek szüleivel akarják elhitetni, hogy a figyelmetlen csemetéjük okozta kárt térítsék meg.

Bár a törött telefon látványa hatásos, ne hagyjuk átverni magunkat! – hívta fel a figyelmet Eszter a történtekkel kapcsolatban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában