Labdarúgó NB I

2023.10.28. 14:47

Lezárta nyeretlen sorozatát a Kecskemét

A Kecskemét 3-1-re nyert a vendég ZTE ellen szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának nyitómérkőzésén.

MW

Forrás: Facebook / Kecskeméti TE

Fotó: Reti Attila

A hazai csapat az előző hat bajnoki találkozóján nem tudott győzni, egy döntetlen mellett öt veresége volt ebben az időszakban.

Az előző fordulóban mindkét csapat öt gólt kapott, érződött, hogy most igyekeznek jobban odafigyelni a védekezésre a felek.

 A mély talajú pályán az első félórában kevés helyzet alakult ki, alig jutott el a labda közvetlenül a kapuk elé, sok szabálytalanság miatt nem volt folyamatos a játék. A hazai csapat szerzett vezetést a 35. percben, de ehhez a vendég kapus "közreműködésére" is szükség volt: jobbról érkező beadásra Tóth Barna érkezett jól, miközben Dombó Dávid rosszul jött ki a kapujából, így a labda a támadó hátáról a hálóba került. A játékrész végét megnyomta a Kecskemét, és a négyperces hosszabbítás végén növelte előnyét: ezúttal balról, laposan érkezett a labda, és Szabó Alex pörgetett a kapuba.

A második félidőre, melyre kisütött a nap, a ZTE két cserével jött ki a pályára. A vendégcsapat a korábbinál aktívabban támadott, illetve a Kecskemét átengedte a területet ellenfelének, de így is növelni tudta előnyét a hazai együttes. A Zalaegerszeg a hajrá elején videóbírós segédlettel kezezésért megítélt büntetőből szépített.

A szervezettebben és célra törőbben futballozó, hatékonyabban védekező Kecskemét megérdemelten szerezte meg a három pontot.

OTP Bank Liga, 11. forduló:
Kecskeméti TE-ZTE FC 3-1 (2-0)
--------------------------------
Széktói Stadion, 2487 néző, v: Rúsz
  gólszerzők: Tóth B. (35.), Szabó A. (45.+4.), Zeke (72.), illetve Mance (82., 11-esből)
  sárga lap: Szuhodovszki (17.), Tóth B. (27.), Leoni (57.), illetve Csóka (9.), Szafronov (45+2.), Huszti (87.), Evangelu (88.)

  Kecskemét:
  -----------
Varga B. - Szabó A., Belényesi, Szalai G. - Szűcs K., Vágó, Meszhi, Szuhodovszki (Zsótér, 68.), Leoni (Zeke, 68.) - Horváth K. (Iyinbor, 96.), Tóth B. (Pálinkás, 77.)

  ZTE:
  ----
Dombó - Todoroszki (Huszti, a szünetben), Evangelu, Szafronov (Szalay Sz., 69.), Csóka (Sajbán, 85.) - Szendrei, Kovács B. (Németh D., 79.), Bedi - Ubochioma (Klausz, a szünetben), Mance, Croizet

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában