Szenzáció

2023.12.20. 12:07

Szoboszlai a Liverpool legértékesebb játékosa lett

A 75 milliót kóstáló Szoboszlai Dominik a kolumbiai támadóval, Luis Diazzal holtversenyben a Liverpool legértékesebb játékosa jelenleg.

MW

Forrás: AFP

Fotó: Gustavo Pantano

Legutóbb októberben módosította a magyar válogatott csapatkapitányának értékét a Transfermarkt, akkor 50 millióról 70 millió euróra növelte az értékét. Az volt az első frissítés, amióta a nyáron Angliába igazolt, s a szereksztők úgy érezték, olyan teljesítményt nyújt a Liverpool mezében, hogy tovább kell növelni az értékét. 

Szoboszlai így már 75 milliót kóstál, amivel holtversenyben a Liverpool legdrágább futballistája lett.

Az angol sztárcsapat éppen ennyit, 75 milliót fizetett Szoboszlai játékjogáért a Lipcsének a nyáron, ugyanis ez az összeg szerepelt a szerződésében kivásárlási záradékként. Amikor Jürgen Klopp úgy döntött, hogy kifizet ennyit érte, azt sokan megelelőlegezett bizalomnak tartották, de a jelek szerint Szoboszlai néhány hónap alatt „utolérte” az árát.

A Liverpool legértékesebb futballistái:

1. Szoboszlai Dominik 75 millió
1. Luis Díaz 75 millió euró
3. Trent Alexander-Arnold 70 millió
4. Mohamed Szalah 65 millió
4. Alexis Mac Allister 65 millió
4. Darwin Núnez 65 millió
7. Cody Gakpo 50 millió
7. Diogo Jota 50 millió
9. Ibrahima Konaté 38 millió
10. Andy Robertson 35 millió

A Magyar Nemzet teljes cikke ITT olvasható el. 

Ezt kellene tennie Szoboszlainak edzője szerint

Szoboszlai Dominik az eddigi legszebb gólját az angol Ligakupa harmadik fordulójában lőtte a Liverpool mezében, szerda este pedig már a sorozat negyeddöntőjében a West Ham United ellen lép pályára a csapata. Szoboszlai a kupákban általában kisebb-nagyobb pihenőt kap, és vélhetően a legjobbjait Jürgen Klopp most is a szombati, Arsenal elleni Premier League-rangadóra tartalékolja. A West Ham elleni csata előtt ugyanakkor Szoboszlai formája volt a téma, a Liverpool másodedzője beszélt a magyar középpályásról hosszabban.

Szoboszlai formája ugyanakkor a Magyar Nemzet cikke szerint most téma Angliában, olyannyira, hogy a West Ham United elleni Ligakupa-meccs előtt tartott sajtótájékoztatón is szóba került. A második számú hazai kupasorozatot ha le nem is nézi a Liverpool, de azért beárazza, hogy ilyenkor nem Klopp jelenik meg az újságírók előtt, hanem a másodedző, Pepijn Lijnders. Ő válaszolt hosszasan a Szoboszlai formáját firtató kérdésre.

Mi kell, hogy Szoboszlai újra „régi” legyen? 

Huszonkét éves (valójában huszonhárom – a szerk.), még nagyon fiatal

 – idézte a Liverpool hivatalos honlapja az edzőt.  

Örülünk, hogy máris nagy hatást gyakorolt, tudjuk, mire képes. Az egyetlen módja, hogy visszatérjen a korábbi színvonalhoz, hogy keményebben, jobban dolgozik. Ritmusban van, mert folyamatosan játszik. Nem állítom, hogy eddig nem csinálta jól ezeket a dolgokat, értsétek jól, amit mondok. Karakteres játékos, aki meg akarja mutatni, hogy fontos a csapatnak. Amíg ezt így folytatja, amíg harcol, és a csapat is stabil lesz körülötte, akkor vissza fog térni a legjobbjához. De már láthattuk, mit tud, és tudjuk, hogy szükségünk van rá. Az előző idényben mindenki azt mondta, hogy meg kell újítani a középpályánkat, új fiúkra van szükségünk. Most itt vannak ezek a srácok, és néhányuknak mindig lesznek keményebb időszakok a szezonban. Egyszerűen csak örülünk, hogy itt van velünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában