Koltai Lajos

2019.01.18. 16:20

Világhírű operatőr jelent meg az AC Bonyhád felkészülési versenyén

TEOL/Máté Réka

Fotó: Máté Réka

Különleges vendég tette tiszteletét január 17-én az Atlétikai Club Bonyhád idei első felkészülési versenyén. Mint arról Máté Réka, a rendezvény fotósa a klub honlapján beszámolt, a lelátón Koltai Lajost – a Nemzet Művésze, Kossuth- és Balázs Béla-díjas operatőr, rendező, érdemes művész – fedezte fel. A magyar filmvilág nemzetközi sikereket elért alakja többek között az Angi Vera, a Mephisto, a Redl ezredes, A napfény íze című filmek operatőre, első rendezése pedig a Sorstalanság volt, Kertész Imre azonos című Nobel-díjas regénye alapján.

Koltai Lajos. Fotó: Máté Réka

Bemutatkozás után a bonyhádi fotós azt is megtudta, hogy Koltai Lajos az unokáját vitte a megmérettetésre, és első alkalommal járt Bonyhádon. Úgy tervezte, hogy az autóban várja meg az esemény végét, de magával ragadta a verseny hangulata. Elismerően nyilatkozott a helyszínről és az erőpróba rendezéséről, amit hálásan köszönnek az Atlétikai Club Bonyhád és versenybírói nevében.

Természetesen az sem mellékes, hogy a felkészülési versenyen több sportegyesület is élt a lehetőséggel, hogy az országos bajnokságok előtt felmérje, hogy sikerült az alapozási időszak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!