Celebfigyelő

2023.07.20. 15:09

Államalapítás ünnepe: félnek, hogy a vihar elmossa a koncertet

Abaházi Csaba szekszárdi születésű rádiós, az Abaházi.RT énekese Mándoki Lászlóval, azaz Leslie Mandokival, a Németországban élő magyar zenésszel beszélgetett a Retro Rádióban. A Mandoki Soulmates a fővárosban ad koncertet, az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából.

Brunner Mónika

Abaházi Csaba és Leslie Mandoki (Fotó: Facebook)

Az Abaházi Presszó egyik visszatérő törzsvendége Leslie Mandoki, akivel a Mandoki Soulmates augusztusi, budapesti koncertjéről is beszélgetett Abaházi Csaba. A Mandoki Soulmates zenekar Budapesten, a Szent István téren ad jubileumi szabadtéri koncertet. A három napos Szent István Nap ünnepségsorozat az államalapításról szól, Leslie Mandoki kiemelt előadóként az első napon, augusztus tizennyolcadikán lép fel. A koncert Bartók Béla "Magyar képek" című művére épül, a lemez Amerikában, és itthon is aranylemez lett. A magyar aranylemezt ünnepélyesen adják majd át számára a fellépésen. 

Abaházi Csaba és Leslie Mandoki közötti beszélgetés során elhangzott, hogy Leslie megszokta, hogy náluk, például Amerikában és Németországban is szokás, hogy zuhogó esőben is mindenki ott van a közönségből, ami kellemetlen, mert nem tudnak tapsolni, hiszen fogják az esernyőt. 

Mindez azzal kapcsolatban hangzott el, hogy 2022-ben Leslie Mandoki jubileumi koncertjét a fővárosi Szentháromság téren alig fél órával a kezdés után a vihar miatt leállították, valamint több augusztus huszadikához kapcsolódó program is félbeszakadt, elmaradt az időjárási körülményekre hivatkozva. 

A hatóságok is óvatosak, mióta 2006 augusztus huszadikán szörnyű tragédia: a tűzijáték részvevőire lecsapott a vihar, félezren megsérültek, öten életüket vesztették. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!