Celebfigyelő

2023.07.19. 11:25

Csodás lett Barabás Évi kertje

A bonyhádi születési Barabás Évi, az RTL Klub vezető arcának kertjét pilisszentkereszti kertészmérnök, Szomoru Miklós és csapata alkotta. A kertész azzal lett ismert, hogy Pilisszentkereszten négy évszakos angolkertet épített, amely permetszer és műtrágyamentes, rovar és madárbarát.

Brunner Mónika

Forrás: Facebook

 

Szomoru Miklós kertész kertje látogatható Pilisszentkereszten, a kert minden évszakban más arcát mutatja. A kertész szívesen segít másoknak is létrehozni a csodát, amely összhangban van a természettel, és a gaznak-gyomnak semmi esélye. Barabás Évi kertjét június végén fejezte be csapatával. A gyönyörű gyepszőnyegre japán loncot terveztek ráfuttatni, hogy még privátabb legyen a hatás. 

– Körben, nagy félkörívben maradt füves terület, körülötte nagyjából háromszáz-háromszázötven évelő virág, rovarbarát, madárbarát, télálló, szárazságtűrő évelők kerültek be, a fa alá természetesen árnyéktűrő évelőkkel – mondta a kertész a kertépítésről készült videóban. Közös fotók is készültek Barabás Évi műsorvezetővel, akit minden bizonnyal mérhetetlenül boldoggá tett az új látvány.

A kertépítés folyamatáról videó is készült, itt megtekinthető:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!