Celebfigyelő

2023.08.12. 08:47

Visszatér a színpadra Lajtai Kati

Lajtai Kati, az egykori Crystal zenekar énekesnője visszatér a színpadra, és észt származását is belecsempészi dalaiba. Az édesanyja Észtországból települt hazánkba, általa félig észt származású. A Szekszárdon született énekesnő csak általános iskolás koráig élt Tolna vármegye székhelyén.

Brunner Mónika

Lajtai Kati és Abaházi Csaba (Fotó: Facebook)

A Szekszárdon született Abaházi Csabának, a Retro rádió műsorvezetőjének büszkélkedett észt származásával Lajtai Kati énekesnő - aki szintén Szekszárdon született. 

– Igen, félig észt vagyok, ez nagyon érdekes és nagyon szeretem, hogy így van – hangzott el tőle a vele készült rádiós interjúban. Szívesen beszélt szekszárdi élményeiről is, elmesélte, hogy az általános iskolát még Szekszárdon járta ki (a Szekszárdi Garay János Általános Iskolában, a szerk.), a gimnáziumot azonban már Szentesen, Csongrád vármegyében kezdte. 

– Onnantól kezdve már életvitelszerűen nem éltem Szekszárdon. Utána csak hazajártam hétvégekre – mondta, és hozzátette, hogy szerette Szekszárdot, szeret visszajárni, hiszen Szekszárdon él az édesanyja. Nem volt rossz gyerekkora, Szekszárd számára jó nosztalgia. 

Lajtai Kati szülei Észtországban házasodtak, esküvőjük után költöztek hazánkba. 

Az énekesnő elmondta, hogy hiányzik számára az aktív színpadi élet, irigykedik a színpadon lévő pályatársairal, saját dalokat ír, visszatér a színpadra. 

– Látni akarom magam a színpadon is – mondta Lajtai Kati énekesnő. 

Előkészülő fázisban van, dalcsírái vannak, már elkezdődtek a zenei producer - zenésztársai kiválasztási folyamata. 

– Van egy olyan tervem, ha idén összejön, kikupálódik az első dal, lehet, hogy idén megmutatom – tette hozzá. 

Alapvetően egyszerű, organikus, a népzenének tiszta egyszerű dallamvilágához hasonlította a zenei stílusát. Hozzátette, hogy lesz olyan zenéje, amely észt népzene lesz és mellé teszi a magyart. 

– A két vérem majd egy dalban találkozik – mondta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!