Celebfigyelő

2023.08.24. 10:00

Zsikó Zsuzsa a Tarsoly zenekarral lépett fel a Csángó fesztiválon

A Junior Prima Díjas, alsónyéki népi énekes, Zsikó Zsuzsanna a Tarsoly zenekarral fellépett a Csángó Fesztiválon, ezzel is hírét vitte Tolna vármegyének és az itteni népdaloknak.

Brunner Mónika

Zsikó Zsuzsannáék a fellépés előtt.

Forrás: Facebook

"Köszönjük, Csángó Fesztivál, Tarsoly Zenekar, Jászberény" – írta többek közt Zsikó Zsuzsanna a közösségi oldalán az előadás előtt készült fotójához, amelyen a zenekar nagybőgősével, Hornich Thomas-szal és a brácsákon játszó Böröcz Balázzsal látható. 

Az idei évben augusztus nyolcadika és tizenharmadika között, harmincegyedik alkalommal rendezték meg a Csángó Fesztivált Jászberényben. A programterv szerint a Tarsoly Zenekar "Írtam egy levelet Amerikába" című koncertje a fesztivál utolsó napján, a tűzijáték előtt kezdődött. 

A Tarsoly zenekar honlapján található ismertetőben szerepel, hogy Zsikó Zsuzsanna a 2014-es és a 2018-as Fölszállott a páva döntőse, a Prima díjas Zsikó zenekar szólistája, a Liszt Ferenc Zeneakadémia végzett előadóművész-tanára. Zsuzsanna a székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI. és a XVII. kerületi Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola népiének-tanára, és 2014 óta meghívott vendégművésze Szalonna és bandájának és a Tarsoly zenekarnak.

A Csángó Fesztivál rendezője a jászerényi Jászság Népi Együttes, amely 1971-ben alakult. Az együttes művészeti munkájának elsődleges célja és feladata a magyar paraszti és zenei folklór hagyományainak felkutatása, és leghitelesebben történő megismerése, átadása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!