Celebfigyelő

2023.09.16. 10:00

Rubold Ödön videófelvételről jelentkezik be a színdarabban

Rubold Ödön, a Szekszárdon született Jászai Mari-díjas színművész - érdemes művészt már csak október közepe tájától lehet megtekinteni a Nemzeti Színház színpadán, Kirill Fokin kortárs orosz szerző Rex című színdarabjában, ahol ő az egyik videófelvételről közreműködő, övé a moderátor szerepe.

Brunner Mónika
Rubold Ödön, a Nemzeti Színház művésze
Forrás: Nemzeti Színház

A Rex színmű 2023-as színdarab, a történetének főszereplője Livey Kaplan, az ENSZ legendás főtitkára, aki hosszú élete során egyetlen államban egyesítette az egész emberiséget.

A Nemzeti Színház honlapján ismerteti, hogy a vágyott egység helyett a világon még szörnyűbb történelmi kataklizmák kezdődtek, így Kaplan utópisztikus küldetése kudarcba fulladt.

A mostanra már százhuszonkilenc éves egykori politikus szeretne meghalni, ám ebben a különös társadalomban nem olyan egyszerű átlépni a nemlétbe, és Kaplan kénytelen a világtól elzártan, magányosan élni az életét egy számára kijelölt android szolgálóval.

A darab különös találkozások és párbeszédek sorozata, amelyeken keresztül lassan kibontakozik előttünk a főhős ellentmondásos történelmi szerepe, magánéletének és emberi kapcsolatainak bonyolult viszonyrendszere. Szeretné legyőzni legnagyobb ellenségét, Lazar Chomskyt, és vissza akarja szerezni elrabolt lányát, Samanthát.

A jegyek gyorsan fogynak a színdarabra, érdemes időben megvásárolni azokat!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!