Szekszárdi Törvényszék

2024.05.01. 16:18

Milliós kárt okozott a pénzváltónak egy idős német nő

Elszámolta magát a pénzváltó, és több pénzt adott át a vádlottnak, aki nem jelezte, hogy 4,5 millió forinttal többet kapott, így bűncselekményt követett el.

Révészné Hanol Erzsébet

Képünk illusztráció

Fotó: Shutterstock

A vádlott egészségügyi állapota miatt felfüggesztették az eljárást abban az ügyben, amelyben jogtalan elsajátítás vétségével vádolnak egy német állampolgárságú idős nőt. Az ügyben nemrégiben tűztek ki tárgyalást másodfokon a Szekszárdi Törvényszéken, ahol az ügyész fellebbezett a döntéssel szemben.

Dr. Bajusz János sajtótitkár elmondta, hogy a nő férjével együtt a nyári hónapokban rendszeresen Magyarországon tartózkodik. Így volt ez 2019 júniusában is, amikor egyik nap az egyik szekszárdi pénzváltóban 1800 eurót szerettek volna forintra váltani. A pénzváltást végző alkalmazott a művelet során elszámolta magát, és a kezelési költség levonását követően a vádlottnak járó 570 550 forint helyett 5 705 500 forintot fizetett ki. Az alkalmazott az általa megszámolt kötegelt bankjegyeket átadta a vádlottnak, aki azt eltette a táskájába anélkül, hogy a pénzt megszámolta volna. Ezt követően az alkalmazott még külön leszámolt 70 550 forintot a vádlott részére, aki ezt a részösszeget is eltette.

A pénzváltás során jelen volt a vádlott férje és egy másik férfi, akik egymással élénk beszélgetést folytattak, ezért a pénzváltás műveletét nem követték figyelemmel. A vádlott a tévedésből hozzákerült pénzösszeggel elhagyta a helyszínt, majd férjével együtt egy szekszárdi szaküzletbe ment, ahol készpénzes fizetés ellenében egy fűnyíró traktort vásároltak. A nyugtán 589 900 forint vételár szerepel, így a vádlott legkésőbb a szaküzletben szembesült azzal, hogy tévedésből 4 500 000 forint került hozzá. Ezt az összeget eltulajdonította. A bűncselekménnyel a pénzváltót üzemeltető sértettnek okozott 4 500 000 forint kár a nyomozás befejezéséig nem térült meg.

Az elsőfokon eljáró Szekszárdi Járásbíróság a vádlottat felmentette az ellene jogtalan elsajátítás vétsége miatt emelt vád alól. Az ügyészség a vádlott büntetőjogi felelősségének megállapítása, vele szemben pénzbüntetés kiszabása és az okozott kár megtérítése végett jelentett be fellebbezést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában