Celebfigyelő

2023.10.26. 14:45

Budavári Fülöp a bántalmazás ellen harcol

Budavári Fülöp Szekszárdon született influenszer szerint az iskolai bántalmazásnál a szülők szerepe kiemelten fontos, hiszen a gyermek a szüleitől kapott követendő mintákkal akár meg is előzheti a bajt.

Brunner Mónika

Budavári Fülöp segít a bántalmazottaknak

Forrás: Facebook

Budavári Fülöp a saját gyermekkorának tapasztalatai hatására indította útjára Együtt a bántalmazás ellen" nevű projektjét, hogy ismertségét kihasználva segítséget nyújtson például iskolai előadások során. A Facebookon rendszeresen ad tanácsokat: 

Iskolai bántalmazás: Előzzük meg a bajt! Mit tehet a szülő? Szülőként nagyon fontos, hogy pozitív, követendő mintát adjunk gyermekünknek! Tanítsuk meg neki a kedvesség, az odafigyelés, a segítségnyújtás fontosságát és szerepét! Nem vagyunk egyformák, így tanítsuk meg, hogy tisztelje azt, ha a másik akár fizikailag, akár személyiségében, illetve bármi más módon különbözik tőlünk! Dicsérjünk! Hangsúlyozzuk, hogy mindenki egyedi, különleges és megismételhetetlen!

Budavári Fülöp korábban az Origo portálnak elmesélte, hogy számára is küzdelmesek voltak az iskolás évek:

– Az általános iskolában nem tartoztam a legmenőbb srácok közé. A lányok nem nagyon foglalkoztak velem, a többi fiú pedig nem nagyon akart velem barátkozni – elevenítette fel a gyerekkorát Budavári Fülöp az Origónak, és így folytatta: 

– Ebben gondolom az is benne volt, hogy elég befelé forduló gyerek voltam. Egyszer egy osztálykirándulás alkalmával üvegezést játszottunk este, az egyik lány számára az volt a feladvány, hogy meg kellett csókolnia engem, aminek a személyem miatt szemmel láthatólag nagyon nem örült és vissza is utasította azt. Ez aztán elég erősen megmaradt bennem a későbbi ismerkedéseim alkalmával. Ezt csak nagyon sok pozitív élmény tudta feledtetni velem – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!