Celebfigyelő

2023.10.08. 11:58

Karikó Katalin lányával beszélgetett M. Dobos Marianne

M. Dobos Marianne, a Hír tévé műsorvezetője büszkén számolt be arról, hogy szerkesztőként részese volt a Napi aktuális című műsor Karikó Katalin lányával készített élő interjújának.

Brunner Mónika

M Dobos Marienne a Hír TV stúdiójában

"Interjú Karikó Katalin lányával, Francia Zsuzsannával. Hihetetlen szeretet s büszkeség volt ebben a beszélgetésben. Szerkesztőként hála" – írta közösségi oldalára M. Dobos Marianne televíziós személyiség. 

Mint ismert, Karikó Katalin magyar biokémikus kapta az orvosi-élettani Nobel-díjat megosztva Drew Weissmann amerikai mikrobiológussal. A díjat a nukleozid módosítással kapcsolatos felfedezésiért kapták, amelyek lehetővé tették a Covid-19 elleni hatásos mRNS-alapú vakcina kifejlesztését. 

Karikó Katalin lánya, Francia Zsuzsanna szívesen beszélt arról, mit érzett, mikor megtudta, hogy édesanyja bekerült a világ legnagyobb tudósai közé. 

"Nagyon büszkék voltunk, az egész család. Nagyon örülünk. El sem akartam hinni, sírtunk, nevettünk" – mondta többek közt az élő adásban Karikó Katalin lánya. B. M. 

A néhány perces beszélgetés itt megtekinthető: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!