Celebfigyelő

2023.11.21. 10:53

Pajzsmirigy beteg a Hír tévé arca M. Dobos Marianne

Pajzsmirigy beteg M. Dobos Marianne szekszárdi származású televíziós személyiség, a Hír tévé szerkesztő-műsorvezetője. Cukor- és fehérlisztmentesen kell étkeznie, ugyanis a pajzsmirigy alulműködés sok esetben okoz cukorbetegséget – vallotta meg Facebook oldalán.

Brunner Mónika
M. Dobos Marianne cukorbetegeknek sütött sütit, így készül a tej- és cukormentes csokitorta.
Forrás: Facebook

M. Dobos Marianne televíziós személyiség a cukorbetegség világnapján, november tizennegyedikén írt egészségügyi problémájáról: 

 "A cukorbetegség a nyolcadik leggyakoribb halálok a Földön, hazánkban a leggyakoribb anyagcsere betegség. Magyarországon minden 10. ember cukorbeteg. A betegség megelőzésében mi is sokat tehetünk: rendszeres mozgás és egészséges táplálkozás! Pajzsmirigy betegként nekem is cukor- és fehérlisztmentesen kell étkeznem, ugyanis a pajzsmirigy alulműködés sok esetben okoz cukorbetegséget" – vallotta meg közösségi oldalán. 

A pajzsmirigy-alulműködés az az állapot, amikor a szervezet szövetei nem jutnak hozzá a megfelelő működéshez szükséges minimális mennyiségű pajzsmirigyhormonhoz. Ez a betegség általános fáradékonyságon túl izomgyengeséget, izomgörcsöt, izommerevséget is okoz. 

M. Dobos Marianne rajongóit-követőinek ismertette, hogy szerencsére nem kell lemondani a jó falatokról, valamint megosztott velük teljes kiőrlésű liszttel készült tej- és cukormentes csokitorta-receptet. A torta a Mindmegette.hu stúdiójában készült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!