Celebfigyelő

2023.12.29. 14:16

Rákay Philip Petőfi -film előzetese már a Facebookon!

Rákay Philip szekszárdi származású médiaszereplő Facebook oldalán tette közzé a Petőfi - film legújabb előzetesét. A Most vagy soha! című magyar film bemutatja, hogy mit csináltak a márciusi ifjak 1848. március 14. este hét óra és március 15. este hét óra között. Az alkotás márciusban érkezik a mozikba.

Brunner Mónika

Rákay Philip közzétette a legújabb Petőfi-film előzetest

Fotó: Pesti Tamás

Rákay Philip a Most vagy soha! című történelmi kalandfilm egyik kreatív producere. A film történetének középpontjában Petőfi Sándor és a márciusi ifjak állnak, az alkotás egyetlen napot sűrít eseménysorba. 

Rákay Philip a Petőfi - film legújabb előzetesét a Facebook oldalán tette közzé december huszonegyedikén: 

 "Kétperces időutazás 1848 Magyarországára! Idegenvezetők: Petőfi Sándor, Szendrey Júlia és a márciusi ifjak. Csak itt, csak nálunk! A magyar történelem legismertebb napjának története, ahogy történt és ahogy történhetett volna... Most vagy soha! 2024. március 14-én a mozikban!" – írta Rákay Philip, aki a filmet forgatókönyvíróként is jegyzi. 

Színészekre álmodták meg a szerepeket 

A Mandiner hetilapnak 2023 februárjában adott interjújában elmondta, hogy először Szente Vajkkal és Kis-Szabó Márkkal közösen megírták a történetet, s már az írás közben a főbb karakterekhez passzoló, konkrét színészekre álmodták meg az egyes szerepeket, és maguk előtt látták a film teljes vizuális világát is. 

– Olyan profi rendezőt kerestünk – és Lóth Balázs személyében meg is találtuk –, aki szakmai alázattal elfogadta a helyét és azt, hogy őt mint a kreatív stáb egyik legfontosabb tagját én és Vajk producerként mégis bármikor felülbírálhatjuk. Ez a szereposztás kimondottan jót tett a filmnek – tette hozzá.

Íme a Petőfi-film előzetese:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!