Celebfigyelő

2024.02.03. 12:30

Földes Eszter férje, Lovasi András országos turnéra indul

Országos turnéra indul Földes Eszter szekszárdi születésű színésznő férje, Lovasi András Kossuth-díjas zenész a Kispál és a Borz zenekarral. A múlt évben megjelent Beszorult mondat című lemezüket idén nyugat-európai, majd országos turné követi.

Brunner Mónika

Országos turnéra indul a Kispál és a Borz zenekar (beküldött kép)

BUS_5513
Lovasi András felesége, Földes Eszter ünnepelt színésznő
Fotó: Bús Csaba

Földes Eszter férje, Lovasi András turnéra indul a Kispál és a Borzzal, előbb áprilisban Nyugat-Európába ötállomásos turnéra, majd májusban és júniusban Magyarországon koncerteznek.

20150217_6410_MI
Lovasi András Kossuth-díjas zenész a Kispál és a Borz és a Kiscsillag zenekar tagja
Fotó: Mirkó István

Kedvenc dalok az új lemezről 

A Kispál és a Borz közleményében Lovasi András, a frontember ismertette, hogy több dolog motiválta őket arra, hogy turnéra induljanak. 

Egyrészt mégiscsak szeretnénk bemutatni színpadon is a kedvenc dalainkat az új lemezről. Másrészt mindannyian szívesen emlékezünk a végeláthatatlan országos klubturnékra, ezért kifejezetten kisebb helyszíneket kerestünk. Ráadásul így kipróbálhatunk olyan dalokat is, amik egy sokezres fesztiválkoncerten vagy arénában nem feltétlenül működnek.

Dublin, London, Pécs, Debrecen 

A turné áprilisi szakaszában Bécsben, Zürichben, Münchenben, Dublinban és Londonban játszik a Kispál és a Borz, majd májusban és júniusban érintik Balassagyarmatot, Sopront, Győrt, Pécset, Szegedet, Debrecent, Szarvast, a Boldogkisfalud Fesztet és természetesen Budapestet is: a pünkösdi hosszú hétvégén, május 18-án, 19-én és 20-án a Kobuciban lesz Kispál-koncert. 

A turnéra már kaphatók jegyek. Júliustól visszavonul a zenekar a próbaterembe, hogy felkészüljön az év végi nagyszabású Kispál és a Borz-koncertre, amit december harmincadikán tartanak az MVM Dome-ban.

Forrás: beküldött kép

Két dobos is lesz a zenekarban

A közleményben szerepel, hogy Lovasi András (ének, basszusgitár) mellett természetesen Kispál András (gitár) és Dióssy D. Ákos (billentyű) is ott lesz a turnén. Különleges színpadképet alk​​ot, hogy két dobos is lesz a zenekarban: Bajkai Ferenc már ismerős lehet az elmúlt két év nagyobb Kispál-koncertjeiről és a Kiscsillagból, a másik dobszett mögött pedig G. Szabó Hunor ül, aki több dalban gitározik, basszusgitározik és vokálozik is majd, míg fúvós hangszereken közreműködik Babcsán Bence.

Forrás: beküldött kép

A csúcson hagyták abba 

A közlemény ismerteti, hogy a Kispál és a Borz a „csúcson” hagyta abba, amikor 2010-ben egy óriási bulival elköszönt a közönségétől a Sziget Fesztivál nulladik napján. Ekkor azt nyilatkozták, hogy akkor jelentkeznek újra, ha van alkotókedvük és mondanivalójuk egymásnak és a közönségnek. Bombaként robbant a hír 2022-ben, amikor bejelentették, hogy Kispál on Orfű címmel egy saját minifesztivál keretében aktív zenekarként visszatérnek. 

Nem csupán nosztalgikus fellángolásról van szó, hiszen 2023 tavaszán a beszédes című Beszorult mondat albummal jelentkeztek, adtak néhány klubkoncertet Európában, majd két egymást követő napon teltházas koncertet adtak a Budapest Parkban. A visszatérés öröme megidézte a kilencvenes évek hangulatát, így a zenekar elkezdett ismét aktívan alkotni és próbálni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!