Tündérszépek

2024.03.02. 20:00

Így varázsolhatunk igéző tekintet magunknak műszempillákkal

Sokan imádják, sokan pedig egyszerűen rettegnek a műszempilláktól. Cikkünkkel egy kis segítséget szeretnénk nyújtani azoknak, akiknek szüksége lehet az aggályok eloszlatására, amiben Schnetz Petra szempilla stylist lesz a segítségünkre.

Farkas Eszter

Így varázsolhatunk igéző tekintet magunknak műszempillákkal

Forrás: Shutterstock

Ahogy azt korábbi cikkünkben Sudár Liliána, kozmetikus, sminkes már kiemelte, a Tündérszépek jelentkezői műszempilla viselésével sokkal jobban kiemelhetik arcuk ékét, szemüket. Most Schnetz Petra szempilla stylist ad kiváló tanácsokat mindennapos viseléséhez, tippeket, trükköket, hogy az minél tartósabb maradjon.

– Úgy gondolom, hogy minden nő szebbnek szeretné látni magát, és erre a legkézenfekvőbb módszer a szemek kiemelése – hangsúlyozta Schnetz Petra. Akik szeretnének dúsabb, látványosabb vagy íveltebb pillasort, mint a saját, természetes pillájuk, azoknak ez lehet a legjobb megoldás. A vendégeimet idézve: „Olyan jó, hogy nem kell reggel sminkelnem.”

A műszempilla kétségtelenül a sminkelés elkerülésének a legjobb módja, hiszen olyan, sőt sokkal szebb hatást is elérhetünk vele, mint egy szempillaspirállal. Nem is beszélve az elmosódott szempillaspirálról, ami minden nő rémálma.
Azoknak is tökéletes, akik imádják a kényelmes reggeleket, és inkább töltenek még negyed órát az ágyban, mint sminkeléssel.

Mivel jár a műszempilla viselése?

Kerülni kell az olajos termékeket, mint például a szempillaspirál és a szemceruza használatát.
Minden nap, reggel és este is érdemes arcot és szemet mosni. Naponta több alkalommal is érdemes átfésülni a pillákat egy úgynevezett szempilla fésűvel. 

– Reggel ez praktikus is, hiszen alvás közben kissé összekuszálódhatnak a szálak.
Talán a legfontosabb, hogy nem szabad piszkálni, tépkedni a szálakat, mert ezáltal roncsolódik a saját természetes pilla is. A szemdörzsölés is kerülendő, ugyanis minél kevesebb hatás éri a szempillákat, annál tovább megtarthatjuk a kívánt hatást.

A szempillasor visszatöltése több dologtól függ, de alapvetően két-négy hétig is esztétikus maradhat a szett. A töltés gyakorisága függ a természetes pillák cserélődésének idejétől, az egyéni szokásoktól, és nem is gondolnánk, de függ a hormonháztartásunk állapotától, sőt az általunk szedett gyógyszerektől is. Jellemzően három hetente érdemes töltetni az épített pillákat ahhoz, hogy folyamatosan lenyűgöző maradhasson a tekintetünk.

– Épített pillasorunk mellett ugyanúgy sminkelhetünk is, ami lényeges, hogy vízálló kozmetikumokat ne használjunk. Ahogy korábban említettem is, kerülni kell a szempillaspirált, a szemhéjtust és mikor eltávolítjuk a sminket, mindig olajmentes lemosóval tegyük ezt. A megfelelő technikával, professzionális anyagokkal és megfelelő mennyiségű ragasztóval felapplikált pillák nem igényelnek pihentetést.

Schnetz Petra, szempilla stylist

 

Nevezz még most, mielőtt betelnek a helyek!

Saját portfólióval is lehet jelentkezni a Tündérszépek szépségversenyre, de profi fotóssal el is készítjük első saját fotósorozatát annak, aki ezt kéri. Tolna vármegye szépségei Baranya, valamint Somogy hölgyeivel versengenek majd a továbbjutásért. A regionális előválogató április 8-án indul. NEVEZZ MIELŐBB, mert a regionális fordulóba legfeljebb ötven hölgy juthat be. A zsűrizés a jelentkezéssel együtt indul!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!