Celebfigyelő

2024.04.07. 09:00

Idén is gyászolják Paudits Bélát az ozoraiak

A közösségi médiában ozoraiak gyászolják a 2018-ban elhunyt Paudits Béla Jászai Mari-díjas színművészt, akit Ozorán helyeztek végső nyugalomra az édesanyja mellé.

Brunner Mónika

Paudits Bélára emlékeznek az ozoraiak, a színművész Ozorán van eltemetve

Forrás: Bors

A Jászai Mari-díjas Paudits Béla színművész az ozorai temetőben nyugszik. Az ozorai temetés előtt szűk körben búcsúztatták a budapesti Farkasréti temetőben 2018 júniusában. 

Ozoraiak gyászolják a közösségi médiában:

A nagyon tehetséges Paudits Béla. Ozorán van eltemetve. Nyugodjon békében

 – írta egyikük még idén februárban.

Isten nyugosztalja szülőfalunk hírességét

 – írta másikuk a közelmúltban. 

Paudits Béla életének utolsó időszaka szörnyű kilátástalanságban zajlott. Mint arról a Borsonline is beszámolt, rohamosan romlott egészségi állapota és anyagi helyzete, valamint egyre nehezebben viselte a mellőzöttséget. 

Hatvannyolc évesen veszítette el életét. A Madách Színház művésze volt, a teátrum saját halottjának tekinti. Mint írták, Paudits Béla 1971-ben végezte a Színművészeti Főiskolát, 1974-től volt a Madách Színház tagja, legnagyobb sikereit a Macskák Quaxo-ja, a Cabaret Konferansziéja és a József és a színes szélesvásznú álomkabát Józsefeként aratta. Utolsó színházi szerepét 2004-ben játszotta, amikor Paudits Paudium címmel mutatta be önálló estjét a Madách Stúdióban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!