mulatság

2018.02.14. 10:30

Hosszú idő után újra rendeztek svábbált

Steinbach Zsolt

Több év után ismét bálba várták a „svábokat” Mözsön. A korábbi időszakban a tolnai és a mözsi német nemzetiségi civil szervezetek rendeztek ilyen eseményeket a városban, ezúttal pedig a Tolnai Német Nemzetiségi Önkormányzat volt a rendezvény gazdája.

Koleszár Ferencné, a német önkormányzat elnöke elmondta: önkormányzati szervezésű svábbál most volt először. A német testület úgy gondolta, hogy a bál hagyományainak felelevenítése egyértelműen jó célt szolgál, ugyanúgy beletartozik az önkormányzat által célul tűzött tradícióápolási törekvések sorába, mint például a német testület által szervezett Kerwastrudl (keltkalács) fesztivál, vagy a Frühlings-, illetve a Herbstmusik koncertsorozat.

A német önkormányzat a svábbál megrendezésére vonatkozó kezdeményezése mindenesetre pozitív fogadtatásra talált. Szombat este Tolna és Mözs mellett a megye más településeiről is jöttek a mözsi művelődési házba bálozók. A program indításaként a Somogy megyei Szulokról érkezett Silber Guam zenekar a művelődési ház előtt „csalogató” zenét játszott. Ezután következett a műsor, már benn a házban: a mözsi Zöldkert óvodások táncoltak, majd a Tolnai Német Nemzetiségi Baráti Kör, illetve a Mözsi Német Nemzetiségi Klub énekkarának produkcióját láthatta-hallhatta a közönség. A batyusbál kora hajnalig tartott. A rendezvény sikere alapján biztosra vehető, hogy jövőre is megrendezik a svábbált, ahogy azt Koleszár Ferencné is megerősítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában