country

2018.03.02. 11:30

Ők rendezhetik a jövő évi országos találkozót

Nagy izgalommal készült, sikerrel szerepelt az Országos Linedance és Country Fesztiválon (OLCF) a csámpai Country Road Club. Jövőre ők lesznek a házigazdái az országos seregszemlének.

Vida Tünde

Elmaradhatatlan résztvevője a tizedik születésnapját nemrégiben ünneplő csámpai csapat a műfaj országos seregszemléjének. Az OLCF is idén jubilált, tizedik alkalommal rendezték meg, s talán a csámpai az egyetlen csapat, amelyik minden alkalommal, népes csapattal képviseltette magát. A szervezők szeretnék átadni a stafétát, 2018-tól változó helyszíneken tartják majd meg a programot. A jelentkezők között sorsoltak, s a szerencse a paksi, csámpai együttesre esett. – Nagyon örülünk a lehetőségnek, már hazafelé a buszon elkezdtük az ötletelést, mert szeretnénk emlékezetes, színvonalas, Paks városához méltó programot szervezni –mondta az együttes oktatója. Dobai-Győrffy Orsolya hozzáfűzte, hogy egy év van ugyan az előkészületekre, de időben hozzáfognak, a siker érdekében.

Ebben az évben két csapatot fésültek össze, a csámpait és a györkönyit, sőt két táncos Szekszárdról is csatlakozott hozzájuk. A bemutatkozásra tíz percet kapott minden együttes, ebben egyszerűbb, mindenki számára könnyen tanulható, de tetszetős koreográfiák is bekerültek ugyanúgy, mint a bonyolultabb, nehezebb táncok, amelyeket a csámpai csapat tagjai mutattak be. Orsolya azt mondta, bár még mindig nagyon szeretik a country zenét, más műfajú muzsikákat is választottak, ami egyébként jellemző minden együttesre. Az elmúlt tíz évben a hagyományos linedance mellett teret nyert a lazább katalán stílus.

Az országos country fesztivál hagyományos helyszínére, a budapesti Tungsram csarnokba idén az ország különböző szegleteiből tizenkilenc csoport érkezett, köztük új együttesek, fiatalok és néhány „régi motoros”, mint a csámpaiak. Koncertek, közös tánclehetőségek tarkították a programot, ami remek alkalom minden évben az ismerkedésre, tapasztalat- és információcserére. Az estet versennyel zárták. A csámpai együttes oktatója azt mondta, mindig megható pillanata a programnak a kerekes székes csoport fellépése és a közös tánc bemutatása. Ezt előre kiválasztják, minden csapat megtanulja, így esetenként 400–500 táncos adja elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában