programajánló

2018.04.03. 11:30

Szekszárdon koncertezik az Alma

A szekszárdi sportközpontban ad koncertet az Alma együttes április 8-án 10 órai kezdettel. A Tolnai Népújság előfizetői szerkesztőségünkben 50 százalék kedvezménnyel vásárolhatnak jegyet.

TEOL, fotó: www.almazenekar.hu

A kisgyermekes szülők többsége számára feltehetően nem ismeretlen a zenekar, és valószínűleg a slágerei is a fülükben csengnek. Nem is feltétlenül csak azért, mert gyermekeik folyton az ő dalaikat hallgatják, hanem mert azok egy kicsit nekik is szólnak, nekik is adnak valamit.

Ez nem véletlen hiszen az Alma sztori kezdetekor, az együttes 1996-os alakuláskor a célközönséget még a felnőttek alkották. Akkoriban elsősorban legnagyobb hazai költőink József Attila, Radnóti Miklós, Kosztolányi Dezső, Arany János, Petőfi Sándor és Romhányi József megzenésített műveit adta elő a gimnáziumi barátság nyomán megalakult csapat. Aztán egyre többen a gyermekeikkel mentek el a koncertjeikre, megtartották első kifejezetten kicsiknek szóló fellépésüket, majd el kellett dönteniük, hogy milyen korosztálynak szeretnének elsősorban játszani – mondta Buda Gábor, a zenekar alapítója és frontembere, egyben énekese és gitárosa. Az ifjak mellett döntöttek, de nem engedtek a minőségből, és ma is igyekeznek úgy zenélni, kommunikálni, hogy a felnőttek számára is adjanak valami értékeset. Azt tapasztalják és a visszajelzések is azt mutatják, hogy ez sikerül, koncertjeiken nem csak a gyerekek, hanem szüleik is jól szokták érezni magukat.

 

A kérdésre, hogy miben rejlik a zenekar erőssége, Buda Gábor, azt a választ adja: abból, hogy a tagok mindannyian más zenei irányból érkeztek, ki a popos vonalat, ki a klasszikus dallamokat, ki a népzenét, ő maga pedig a kalákás hangzásvilág szeretetét hozta a csapatba. Ebből a sokféleségből alakult ki egyedi, talán leginkább világzeneinek nevezhető stílusuk, amelyben az etno és a modern hangszerek hangja remekül megfér egymás mellett. Jelenleg rajta kívül Körmendy Dávid (ének, vokál, rap, beatbox, ütős hangszerek), Maroevich Zsolt (brácsa), Szabó Tibor (gitár, tambura, bouzouki, basszusgitár, ütősök), valamint Székely Zoltán (furulya, kaval, tilinkó, szaxofon) alkotja a csapatot.

Koncertjeik hangulatát elsősorban Gábor személyisége határozza meg, aki igyekszik mindig az adott helyzetnek megfelelően megszólítani a közönséget. E szerint alakul egy-egy fellépés során a játszott dalok listája is. Hatalmas repertoárból válogathatnak, de természetesen a nagy slágerek – mint a Ma van a szülinapom, vagy a Szuperkukák című Alma klasszikusok – nem maradhatnak ki a sorból, így ezek Szekszárdon is biztosan felcsendülnek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában