hitélet

2018.07.18. 15:30

A szárazdi misszió mutatta neki az utat

Balázs László

Szárazd mesterembere az építőipari vállalkozóként dolgozó Nagy Zoltán, aki minőségi munkát végez, legyen szó akár burkolásról, víz- vagy villanyszerelésről. Jelenleg a polgármesteri hivatal belső felújítása ad munkát az egyébként asztalos végzettségű szakembernek. Zoltán 1999-ig a faluban lakott, majd 2001-ben megnősült és Gyönkre költözött.

Nagy Zoltán Fotó: Mártonfai Dénes

– Meghívtak minket 2016 augusztusában egy gyülekezeti alkalomra, amelyre eljöttünk a feleségemmel – közölte Nagy Zoltán. – Nem nagyon vettem részt akkoriban a családom életében, hajtottam a pénzt, szinte soha nem voltam otthon. A gyülekezet rámutatott arra, hogy az egyházban az anyagi javaknál sokkal fontosabb az egység kérdése, illetve a társadalmi különbségek áthidalása.

– Az Úr áldásával 2017-ben megszületett harmadik gyermekünk. Még 2013-ban vettem itt egy romos házat, melyet eleinte műhelynek, raktárnak használtam. Végül otthagytuk gyönki otthonunkat és ideköltöztünk. Mostanra a házunkat teljesen felújítottam, legkisebb gyermekem ősztől már innen megy Gyönkre iskolába.

Édesanyám és két testvérem is itt lakik, jó hogy közel vagyunk egymáshoz.

A fiatal férfi fontosnak tartja a pozitív családi példák hangsúlyozását és leszögezi, az embernek arra van ideje, amire szeretné, hogy legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában