Bíró Barbara Cynthia

2018.08.11. 20:00

A királynő udvarhölgye lett

A Miss Balaton szépségverseny harmadik helyezettje lett Bíró Barbara Cynthia. A szekszárdi lány korábban már kipróbálta magát modellként, jelenleg pedig angoltanárként és fordítóként dolgozik.

Hanol Erzsébet

Fotó: Miss Balaton

Szekszárdi lány, Bíró Barbara Cynthia lett az elmúlt hétvégén rendezett Miss Balaton szépségverseny harmadik helyezettje, vagyis a királynőnek választott Tóth Lilla Hanna második udvarhölgye.

Cynthi elmondta, hogy tizenhat évesen kezdett modellkedni, és akkoriban néhány szépségversenyen is elindult, de utólag visszagondolva úgy látja, akkor még minden szempontból gyerek volt. Néhány év kihagyás után viszont úgy döntött, szeretne visszacsöppenni a modellek világába, amelyhez remek alkalmat teremtett a Miss Balaton. Mint mondta, ismert több korábbi versenyzőt és néhány királynőt is, illetve a mentorok és a felkészítők között is csupa olyan név szerepelt, akik miatt úgy érezte, érdemes kipróbálnia magát a versenyen.

Már februárban elkezdte a felkészülést. Korábban sem hanyagolta el a sportot, akkor azonban a mindennapjai részévé tette a mozgást, és szigorúbban odafigyelt az étkezésére. Saját bevallása szerint hízékony, a diétával és a sporttal viszont sikerült olyan alakot elérnie, amely segített visszanyernie az önbizalmát. Már zajlottak a Miss Balaton válogatói, amikor benevezett a Miss Health&Beauty szépségversenyre, amelyet meg is nyert. A Miss Balaton tizenkét legszebbje közé három forduló után választották be, a cél pedig a top háromba kerülés volt számára.

Bíró Barbara Cynthia Fotó: Miss Balaton

Elmondta, hogy a felkészítő tábor során reggeltől estig voltak programjaik. A ruhapróbák, a fotózások és a koreográfia elsajátítása mellett protokoll és kommunikációs óráik is voltak, illetve a közösségi média használata kapcsán is tartottak nekik előadást. Az internet ezen területének árnyoldalairól például Zimány Linda beszélt, aki tinédzserkora óta rivaldafényben van. Cynthi hozzátette, hogy a kapcsolatépítést is szolgálta a tábor, ugyanakkor barátságokat is kötött.

Második udvarhölgyként egy egyhetes tunéziai nyaralás lett a nyereménye. Ezzel kapcsolatban Cynthi elárulta, hogy a versenyt megelőzően pont azt tervezték a párjával, hogy elutaznak az afrikai országba, de végül nem foglalták le az időpontot, így nagyon örülnek, hogy most lehetőségük nyílik az utazásra. Bevallotta, hogy a verseny után kicsit lazított a szigorú étrenden, és nem tagadta meg magától azokat az ételeket, amelyekre nagyon vágyott, de a felkészülés miatt nem fogyaszthatta őket. Az utóbbi napokban a sport is kimaradt, viszont azt mondta, a mozgás olyannyira az élete része lett, hogy mielőbb szeretne visszaállni.

A fiatal nő egyébként Szekszárdon töltötte az egész gyerekkorát, és négy éve, tanulmányai miatt költözött Budapestre. Előbb egy irodavezetői képzést végzett el, most pedig levelező tagozaton végzős a Pázmány Péter Katolikus Egyetem anglisztika szakán. Elmondta, hogy munka mellett jár az egyetemre, angoltanárként és fordítóként dolgozik.

Mint mondta, olyan hivatást szeretne művelni, melynek során emberekkel foglalkozhat és segíteni is tud. A nyelvoktatásban ezt megtalálta, hiszen az angoltudás ma már szinte elengedhetetlen. Modellkedni addig szeretne, amíg az lehetséges, de hosszú távú külföldi tartózkodást nem tervez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában