cserkésztábor

2018.08.10. 16:20

Igazi közösségi embereket nevelnek

Wessely Gábor

Fotó: A szerző felvétele

Bátaapátiban táboroznak a szekszárdi 608-as számú Schola Caritas cserkészcsapat tagjai. A negyven fiatal vasárnapig lesz ott. Többségük felső tagozatos, de vannak köztük gimnazisták, egyetemisták, sőt már dolgozók is.

A táborvezető, Szegedi Domonkos, elmondta: 1991-ben kezdték az ilyen nyári programok szervezését. S bár nem volt minden évben, de biztos, hogy több mint húsz alkalommal belekóstoltak már a nomád életbe. Maguk alakítják ki a környezetüket, sátrakban laknak, főznek. Meghallgathatnak különféle ismeretterjesztő és cserkészettörténeti előadásokat, kirándulni, túrázni mennek, s természetesen a lelki programokat, a hitgyakorlást sem hanyagolják el. A cél, hogy istenhívő, közösségi embereket neveljenek, akik másokkal együttműködni készek, természetszeretők és kiváló problémamegoldók.

A szekszárdi fiatalok minden évben más-más helyszínen táboroznak. Felverték már sátraikat a Zselicben, a Mecsekben, az Őrségben és Zirc mellett, a Bakonyban is. Az idén ezt a viszonylag közeli helyszínt, Bátaapátit választották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában