anyatejes táplálás

2018.08.11. 14:45

Kismamákat hívtak meg a programra

Hanol Erzsébet

Fotó: Shutterstock illusztráció

Az anyatejes táplálás világnapja alkalmából programot szervezett a kismamáknak a dombóvári védőnői szolgálat a Német Közösségi Házban. Hartung Vilmosné védőnő elmondta, hogy az az ideális, ha az újszülött életének első félévében kizárólag anyatejet kap. Ez számára a legkönnyebben emészthető táplálék, és megvan benne minden alkotóelem, ami a fejlődéséhez szükséges.

A szoptatás megfelelő hozzátáplálás mellett akár a kisgyermek kétéves koráig, vagy még azon túl is folytatható. Szoptatással akár a felére csökkenthető több gyermekkori betegség esélye, és az asztmával, a középfülgyulladással szemben is védelmet nyújthat az anyatej. Csökkentheti a túlsúly, valamint a cukorbetegség kockázatát, továbbá kedvezően hat az agy fejlődésére. A szoptatás a kismamák egészségét is védi, ugyanis csökkenti a szívproblémák, a diabétesz, illetve a petefészek- és a mellrák kialakulásának esélyét – írja a Dombomedia.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában