fesztivál

2018.08.10. 18:10

Különleges lecsók készültek

Hanol Erzsébet

Fotó: Beküldött kép

A III. Dőry Lecsófesztivált rendezték nemrégiben Dombóváron, a Gunarasi Strandfürdőben. A főzőversenyre tizenöt csapat nevezett: intézmények és civil szervezetek csapatai, munkahelyi közösségek, baráti társaságok készítették el a lecsójukat. A hagyományos hozzávalók mellett mindenki valamilyen különleges ízesítésre törekedett, így például volt, akinél füstölt szalonna, másnál tarja, csirkeaprólék, főzőkolbász, vagy éppen szarvasszalámi került a bográcsba. A Természetesen Dombóvár csapata közel százötven adagnyi lecsót főzött, amit a fürdőzők között osztottak szét.

A Természetes Dombóvár csapata közel százötven adagnyi lecsót főzött Fotó: Beküldött kép

A zsűrit Dőry Imre vezette. A Budapesten élő nyugdíjas közgazdász közeli rokona Dőry Etelka családjának, aki 1912-ben jól gépesített, százötven embert foglalkoztató konzervgyárat létesített Dombóváron. A leszármazott örömmel fogadta a felkérést. Az első helyezettnek járó díjat végül a dombóvári és gyulaji tagokból álló „Jováncza” nevű csapat vehette át Szabó Loránd polgármestertől és Somlai Adrienntől, a Tinódi Ház ügyvezetőjétől. A napot Csocsesz fellépése zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában