kéktúra

2018.10.06. 13:00

Az országút után újra az erdőben

Továbbhaladtunk a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra útvonalán, magunk mögött hagytuk Kismórágyot.

Fekete Dávid

A kismórágyi kőfejtőt elhagyva, az országúton bandukolva jutottunk el a juhtelep melletti földes emelkedőre, amin végigcaplatva a kellemes őszi melegben, a királykék égbolt alatt, juhszagban, kutyák ugatása mellett, kissé filmbe illő módon töröltük le a verejtéket homlokunkról. Még mindig a korábban megszokott „magányos utazás” hangulata tartott a markában, hogy aztán az egész a feledésé legyen, mikor erdőn-mezőn keresztül eljutottunk a szálkai tóig.

Immáron elmondható, hogy a túra különböző szakaszai ismétlik magukat, a mező és csönd Bátaapáti szakasz utána itt is újra előkerült, a mórágyi erdős atmoszféra pedig a szálkai tó előtti részen. Az erdő zajai és illatai, a még megmaradt lombkoronán átszűrődő fénysugarak sejtelmes játéka mind-mind magával ragadhatja az embert.

A szakasz hossza 6.6 kilométer, a szintemelkedés ezúttal a legkomolyabb, kétszáz méter körüli, meg is izzasztott minket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában